Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Системи за издаване на електронни фактури

2 април 2011 | Автор: cloxy | Публикувана в Бизнес

Безкрайно бързия прогрес на технологичните процеси и най-вече цифровизирането на всички фирмени данни поставят на преден план употребата на електронни фактури и онлайн фактуриране.

Националните и европейските закони признават електронните фактури. Единствено трябва да са изпълнени няколко изисквания. Електронната фактура да има всички основни елементи по чл. 114 и 115 от ЗДДС и да се гарантира достоверността на произхода и ненакърнимостта на изпратената електронна фактура.

Електронни фактури има от немалко години, но постоянния и сложен процес на инсталиране на софтуер за издаването им забавя индивидуалното им прилагане. В наши дни има много методи за пращане на електронни фактури. Един от тези способи е използването на уеб базирана програма за фактуриране.

Те осигуряват възможност за пазене на фактурата в електронен файл. Той пък от своя страна не се отличава от традиционните.

При онлайн фактурирането не е наложителна инсталация на допълнителен софтуер. Това, от което се нуждаете е компютър, Интернет и браузър. С тях имате възможност да издавате нови фактури, да ги анализирате и печатате, когато е необходимо. Още една положителна черта на тези структури е, че владеете архива с вашите фактури по всяко време и този архив е надежден.

Фактурите може да запазите на своя компютър в PDF файл. Така начинът, по който изглежда документа не зависи от операционната система и програмния софтуер на компютъра. Оттук има възможност да употребявате този формат за печатане и изпращане по електронна поща. За купувача и доставчика времетраенето за получаване (издаване) на електронни фактури е много бързо.

Превъзходствата на такава система за управление на фактури са много. Нека опишем по значимите превъзходства на електронните фактури.

- С използването на фактури през Интернет, преди всичко, спестявате време и средства за доставка за Вас и Вашите клиенти.

- Една подобна система предлага на ползвателите си модерен и еко начин за фактуриране.

- С електронните фактури се повишава скоростта на разплащанията.

- Работата със системи за онлайн фактуриране е проверена, ефикасна и икономична.

Препоръчваме да се възползвате от предимствата на електронните фактури с регистрация в нашата система Fakturi.eu

Подобни статии:

  1. Електронните фактури в цифри В чисто финансов аспект въвеждането на електронните фактури в Европейски съюз, по направенети вече разчети ще доведе до спестяването на...
  2. Електронни цигари Можете да правите какво ли не на борда на самолета – да изпратите имейл на приятел, да се поровите във...

Автор: cloxy

Този потребител е публикувал 11 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Коментари (1)

  1. Сайтът се премести на адрес http://fakturi.com

Вашият коментар