Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Столче за кола

7 октомври 2011 | Автор: skasix | Публикувана в Здраве & Фитнес

Изключително важно е да се спрете на столче за кола, което отговаря на възрастта на  детето Ви и по-важно на неговото тегло.

Съвети за безопасност: на пазарите в скандинавските страни практиката е децата да се возят обърнати назад колкото е възможно по-дълго, поне до 4/5 годишна възраст, но желателно е до 6 години. Трябва да се знае, че детско столче е надраснато, когато очите са  на едно ниво с ръба на столчето за кола.

Когато сложите детето да се вози с лице напред, след като стане на минимум 4 годишна възраст,  за най-добри се смятат бустер седалките с висок гръб. Използвайте бустера с висок гръб до около 10-12 години (или 36 кг~150 см). Britax-Romer спазват най-стриктните стандарти на безопасност и защитават детето по оптимален начин.

Кога следва да се смени столчето за кола с такова от по-голяма група?

• Преминете от група 0, 0+ към група 1-2 столче за кола, тогава когато детето е в състояние да седи уверено само без помощ, надрастнало е лимита за килограми и/или когато линията на очите достигне ръба на бебешкото кошче.

• Преминете от група 1-2 към група 2-3 детско столче за кола, тогава когато детето надрастне лимита на килограми, или когато линията на очите достигне ръба на детско столче за кола.
Стандарт ECE R44/04 налага детето да се вози в обърнато назад бебешко кошче за кола, докато тегло му достигне 10 кг (Група 0) или 13 кг (Група 0+), в зависимост от упътването на самия продукт.

Нашата препоръка е да се возят децата наобратно толкова дълго, колкото е възможно – докато неговото тегло достигне най-малко до 13 кг. или докато линията на очите не достигне ръба на столчето за кола. Така обърнато детското столче може да се използва и при по-големи деца- до 18-25 кг (приблизително 4/ 6.5 години), като използвате обърнатите назад столчета за кола, които могат да се намерят предимно в Швеция.

Подобни столчета изискват инсталация от специално обучен и оторизиран търговец. Те се използват и с допълнителни колани за допълнително осигуряване на детското столче към шасито  на автомобила. За допълнителна информация, посетете българския сайт за столче за кола

Защо някои столчета за кола се използват не само от една възрастова група?

Столчета за повече от една възрастова група или комбинирани такива се регулират и растат заедно с детето Ви. Britax-Romer са довели тези комбинирани детски столчета до несравними нива на безопасност и удобство. Те са любимия избор за много родители, професионалисти и тези  возещи деца в различни възрастови групи.
Защо да изберете столче само от една група?Столче за кола от една група се отличава с моного добра форма, съобразена с конкретната възраст на детето- то е и оптимизирано за неговото тегло.
Те се отличават с по-голям комфорт и функции:

• Столче за кола от група 0+ са подвижни и се използват вкъщи, в автомобила, и като част от мобилна система за пътуване върху детски колички.

• Столче за кола от група 1 са удобни, лесно регулируеми системи за наклон, които са независими от инсталацията.

Защо не трябва да купувате столче за кола втора употреба!
Проследете следните линкове за повече информация – тук и тук, но накраткоо никога не сте сигурни в историята на едно столче за кола и винаги може то да е участвало в инцидент или негови основни компоненти  да липсват или дори да са повредени.

Няма подобни статии.

Автор: skasix

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар