Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Стремежът към тунинг

3 декември 2011 | Автор: kmink | Публикувана в Хоби

Напиши тунинг в Google и ще получиш – 6,050,000 results. Пробвай и с чип тунинг, ще получиш – About 374,000 results. Дали това не са горещи теми за по-бързи автомобили, по икономични, по-надеждни, а защо и не по-екологични.

Всички се стремят само към повече мощност, колата да бъдела бърза, да бъде по-икономична… Махат катализатори… филтри за твърди частици… От всичко това страда екологията. Има обаче и нови клиенти на такива услуги, такива насочени про-екологични. Те разбира се като всчики останали искат бърза кола, но искат тя да не вреди на екологията. Не искат да пуши и да дими като 20 годишна барака харчеща литри моторни масла.

Няма да забравя онзи ден един автомобил, който се движеше по булевард България. Пушеше повече от 25 годишен Икарус, но явно беше след тунинг, защото водачът беше щастлив и усмихнат. За тези му мигове на щастие реално е избухал в атмосферата сажди за един квартал.

Та по темата може много да се пише, могат да се направят много изводи, но реалното че е време да се замисляме не само за чип тунинг цени, но и за последствията и търсенето на полезни и екологични решения. Такъв е еко чип тунинг, който е дори и полезен за екологията.

Сега тук идва въпросът как става това? Е не е толкова сложно… от години се знае, че производителите си оставят вратички за развитие на моторите във всяка една посока – мощност, екология, динамика, икономия на гориво и какво ли още не. Човекът, който знае тънкостите на съвременните двигатели може лесно да отключи параметрите в една или в друга посока. Защо това да не бъде екологичната? При нея наистина няма да получиш максималната мощност, но ще наблегнеш на икономията на гориво и на намалените вредни емисии. Какво лошо има колата ти да бъде „чиста”, да бъде екологична… да не вреди… Хората, които искат такива коли вече се появяват и са готови да платят за да го получат. Дали ще го направиш и ти е въпрос на личен избор.

Подобни статии:

  1. Как да спестим парите от нов автомобил Ежедневието ни налага все повече да се придвижваме с автомобил и то личен. Не е възможно да поддържаме бизнеса си...

Автор: kmink

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар