Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Тапети за дома

22 ноември 2011 | Автор: modazadoma | Публикувана в Друго

С наличието на толкова разнообразни стилове в интериорното декориране, стенните тапети бележат добри и лоши моменти през годините. В последните тенденции, тапетите са отново сред любимите на декораторите с нов модерен дизайн и мотиви. Без значение дали обновявате дома си, влизате в друго жилище или ремонтирате старото , за да го продадете, поставянето на тапети винаги ще донесе големи резултати.
Понякога се налага поставянето на тапети на странно оформени повърхности, ъгли и трегери край прозорците, доста неприятни за оформяне. Тогава бихте могли да си подготвите предварително нарязани форми от тапети, разноцветни хартии или дори лепенки за стена, подходящи за тези места. Такива предварително оразмерени части можете да ги ползвате и за декорация на стандартно поставени тапети – импровизиран колаж.
В случай, че ви харесва интериор без много нюанси, може да изберете тапети, които могат да се боядисват лесно. Поставяте първо тях, с цел да се заличат малките неравности върху стената и после минавате с боя в подходящ за интериора ви цвят. Моделите, които са предназначени за боядисване съществуват също в разнообразни материи и мотиви. Дори ако използвате по-разредена боя, шарките на тапетите се открояват и се получава доста добър и уникален ефект.
След като сте избрали да залепите тапети в къщата си, спрете за миг и помислите какво най-добре пасне на стаята, как влиза в тон с обзавеждането. Да речем че, ако вида на мебелите ви е съвременен, едва ли бихте желали да поставите цветни мотиви. Ако стаята ви е твърде отрупана с мебели и аксесоари, може да залепите тапети с даден мотив само на определена част от стаята, да привлечете вниманието към себе си, докато другите части да да в монотонен цвят, довършващ интериора.
В случай, че искате да отделите някой лев повече за украса на стаята, може да си изберете някои по нестандартни варианти. Съществуват ред модни решения в разнообразни материи, като да речем изкуствена кожа, стъкло формовани и тапети от плат, шити тапети и много други.
Спокойно, в наши дни тапетите нямат нищо общо с тези останали от бабите ни, въпреки че доста тапети притежават характерното ретро излъчване. Тенденциите обхващат най-различни видове и материи – като започнем от Викториански до геометричен, от винилови до такива от плат, както и най-различни комбинации. И както е при всички части от вътрешния дизайн – на пазара има хартиени ролки за всекиго и по джоба на всеки.
Помнете, че винаги когато боядисвате или поставяте тапети върху стената, трябва да ги изчистите и подготвите добре, за постигането на максимално добри резултати. Ако не сте сигурни в уменията си за поставяне на тапети, особено ако сте се спрели на скъпи такива, хубаво е да намерите професионална помощ за поставянето им.

Подобни статии:

  1. Идеи за плочки за малки бани Фаянсовите плочки, които изберете за пода на банята, обуславят цялостното впечатление за обзавеждането. Предпочетените плочки биха могли да направят банята...

Автор: modazadoma

Този потребител е публикувал 14 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар