Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Три фактора, които трябва да обмислите при избора на доставчик на колокация

22 юли 2011 | Автор: maystora | Публикувана в Компютри

Колокацията като хостинг услуга е уникална спрямо останалите предложения в хостинг индустрията, защото не просто предоставя възможност да използване на хостинг ресурси, нещо повече, дава възможност на достъп на собствениците на бизнес до data центровете, където могат да съхраняват техния собствен сървър, при това с изключително доверие. Удобствата на хостинг колокацията са постоянно защитени от съвременни технологии, включващи климатизирани контролни стаи за сървъри, които ползват най-новите компоненти за вентилация, система за пожарна безопасност, както и 24-часова охрана, извършвана от професионалисти по сигурността. Плановете за колокация са перфектното решение за съхраняване на сървър, като осигуряват множество високоскоростни връзки с Интернет по всяко време. Доставчиците на колокация също така непрекъснато правят backup-и на всички техни уеб сървъри за да се уверят, че загубата на информация е почти невъзможна. Отдолу ще опиша три фактора, които трябва да обмислите при избора ви на доставчик на колокация.

Възможности на data центъра

Това е първият фактор, който трябва да обмислите, когато сравнявате вероятните хостинг провайдъри за вашата колокация, а то е и основният компонент на услугата. Купувайки план за колокация, в действителност вие плащате за достъп до специфично сървърно хранилище в data център. Ето защо, е най-добре да си имате работа само с компании, които разполагат със собствени data центрове (за предпочитане са тезо, които имат достъп до няколко data центъра в различни точки на света). За щастие най-почтените доставчици на колокация посвещават цяла секция от уеб сайтовете им за представяне на data центровете им. Ако не можете да откриете информация за data центъра им, то по всяка вероятност сте попаднали на сайта на хостинг reseller, който печели достатъчно добра комисионна от това, че ви предлага по-високи цени за услугите на дадена хостинг компания.

Включена поддръжка и опции за обслужване

Колокацията като хостинг услуга е уникална и по това, че не предоставя автоматично или рационализирано решение за начинаещи уеб мастъри. Вместо това, колокацията е насочена към опитните притежатели на онлайн бизнес, които се нуждаят от професионално решение за съхраняване на сървъра им. Все пак, някои хостинг провайдъри предлагат опции за допълнителна техническа поддръжка, което прави техните услуги по-привлекателни за потребителите от останалите, където няма подобна възможност. Ако нямате опит в администрирането на сървър, тогава е силно препоръчително да намерите хостинг провайдър на колокация, който предлага пълна поддръжка за този тип услуга. Въпреки, че услугата с пълна поддръжка е малко по-скъпа, разликата в цената определено си струва, предвид тревогите, които ще си спестите. В действителност, услугата с цялостна поддръжка може да се самоизплати чрез предоставяне на собственика на бизнес, допълнително време, с което да се концентрира върху по-печеливши задачи, като повишаване на услугите или продуктите.

Сравняване на цените

След като намерите няколко коректни хостинг провайдъри, предлагащи колокация, е време да започнете със сравняването на цените. Въпреки, че цената на хостинг колокацията може да варира някъде между 75 и 1000 долара на месец (в зависимост от това колко сървърни хранилища и възможности са ви необходими), може да бъде наистина трудно да сравните цените. Ето защо, първата стъпка за осъществяване на коректно сравняване е да определите точните възможности и особености, от които се нуждае вашият хостинг план за колокация. След като откриете няколко плана със сходни възможности, можете да започнете да сравнявате цените им без да сравнявате образно казано ябълки и портокали.

Няма подобни статии.

Автор: maystora

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар