Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Упражненията и болестите

30 март 2011 | Автор: Martinar | Публикувана в Здраве & Фитнес

Дали да тренират на открито притеснява много спортисти в неблагоприятно състояние. Въпреки, че са необходими повече изследвания, общите насоки са, че ако имате симптоми на настинка, без висока температура, умерените упражнения като ходене няма да ви се отразят зле. Въпреки това, ако симптомите включват висока температура, прекалена умора, мускулни болки или подути лимфни възли, трябва да се въздържате от упражняване, докато не се оправите. Когато започнете да правите упражнения отново, започнете ги бавно, плавно и внимателно. Дори, ако трябва си вземете една или две седмици почивка, това наистина няма да се отрази значително върху общото ви фитнес ниво, ако сте били постоянни с програмата си през останалата част от времето.
Вашият отговор на въпроса дали трябва да станете и да започнете упражненията, докато сте болни или да се обърнете на другата страна и да си набавите няколко допълнителни часа сън, зависи от температурата ви и състоянието на врата ви, това се казва в Американския колеж по спортна медицина (ACSM). Според много лекари допустимата точка е 37 градуса. Слушайте тялото си и забавете темпото, ако  телесната ви температура е равна или повече от тази точка. Опасността при трениране с висока температура е, че вие рискувате да получите бъбречни заболявания, топлинен удар или проблеми с баланса на течности, като температурата ви се покачва все повече.

Ако температурата ви е нормална, но все още се чувствате отмалели, направете проверка на врата си, за да видите дали трябва да правите упражнения. Ако симптомите са над врата си – кихане, запушен нос и сълзящи очи, можете спокойно да продължите с упражненията. Но ако симптомите са под врата – гадене, болезнени мускули и кашлица (всички показания за грип), по-добре си починете няколко дена. Вашата имунна система е изложена на риск от грип и ако продължите да тренирате, няма да се възстановите скоро, защото голяма част от енергията в тялото ви ще се изразходва за упражненията, а не за възстановяване.

Веднъж след като сте били изложени на вирус, вероятността да се разболеете зависи от редица фактори, като напредването на възрастта, високите нива на стрес, неправилното хранене, липсата на сън и от това дали пушите. Спортистите често докладват, че се разболяват по-рядко, отколкото техните връстници със заседнал начин на живот. По време на тежка физическа дейност, различните имунни клетки циркулират в тялото ви по-бързо и са в по-добро състояние за убиване на бактерии и вируси. Така че всеки път, когато отивате на разходка, имунната ви система получава нов тласък, който може да увеличи шансовете ви за борба с инфекциите.

 

Няма подобни статии.

Автор: Martinar

Този потребител е публикувал 9 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар