Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Храниелния режим и диетите

28 февруари 2012 | Автор: zikov | Публикувана в Здраве & Фитнес

Веднага като разберат, че са наддали няколко килограма повече или че са добавили няколко сантиметра към обиколката на някои части от тялото им, у почети всички жени моментално се събужда така нареченият “диетичен рефлекс”. Без да посетят специалист, те се подлагат на любимата си диета, която в повечето случаи се свежда до гладуване. Защо е нужно обаче да се лишавате изцяло от храна, когато имате възможност да постигнете не по-лоши резултати просто като си създадете дългосрочни диетични навици – намалите умерено количеството грана което приемате.

По принцип мазнините се натрупват по тялото ни изключително бавно. Могат да минат няколко седмици, а дори и месеци, преди да забележите това постепенно натрупване. Не бива да се надявате обаче, че ще се отървете от тях перманентно и ще се предпазите от натрупването им отново. За да случи това трябва наистина да си изградите хранителен режим, съчетан с физически упражнения. След една ударна диета сигурно ще се върнете към старите си навици и точно след няколко седмици ще установите, че тлъстините са пак по местата си. Само едно просто намаляване на храната, съчетано с определени физически упражнения бързо може да ви освободи от няколко килограма излишни тлъстини и да не допуснете те да се натрупат отново. А ето и няколко хитрости. Ако консумирате хляб например, при всяко следващо хранене изяждайте една филийка по-малко. Подслаждайте съвсем леко или пийте изобщо без захар кафето и чая. Количеството калории, от които ще се освободите по този приом, за няколко месеца ще надминат няколко хиляди и тогава най-вероятно вече ще изглеждате и ще се чувствате, както бихте искали. Докато преследвате тази цел ще утвърдите новите си навици и надали един ден ще се върнете при вредните стари.

На всичкото отгоре е много грешно да се смята, че за да ядем здравословно и спазвайки определен режим трябва да сме богати – за да имаме възможност да си позволяваме да купуваме висококачествени и луксозни здравословни храни. За да се храним здравословно не се налага да похарчим куп пари, а важното е да е натурална и прясна. Дори в продукти като царевица, ечемик, подправки, плодове и зеленчуци, витамините които те съдържат са много ценни за вашият организъм. Когато приготвяте пресни ястия у дома, ако сте приготвили в малко повече от колкото е необходимо, можете да замразите останалото ви да запазите витамините. Когато вземете решение да я консумирате, ще се убедите, че притопляйки храната, тя не само ще е запазила питателните си вкусови качества, но ще бъде и здравословна. Редовно купувайте и хапвайте плодовете и зеленчуците на дадения сезон – колкото можете да поемете, не ги подминавайте, те ще ви заредят с необходимите минерали и соли.

Няма подобни статии.

Автор: zikov

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар