Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Хуманност и професионализъм – мотото на добрия хоспис

8 декември 2012 | Автор: Радка Кръстева | Публикувана в Здраве & Фитнес

Когато група специалисти решат да основат хоспис за гледане на възрастни и болни хора, те се сблъскват с всички проблеми на частния бизнес. Да, това е бизнес, но той е ориентиран към най-уязвимите членове на обществото – тези, които поради напредналата си възраст или заболяване не са в състояние да се грижат сами за себе си.
Концепцията на един хоспис е да помага – не само на своите пациенти, но и на близките им. За съжаление, повечето хора не са в състояние да гледат своите болни и възрастни родители, защото трябва да работят, да печелят пари за да покриват сметките, които се трупат. Ако в семейството има болен човек, неговите близки трябва да имат още повече средства, за да плащат за неговото лечение. Изборът на хоспис цени и оферти за обгрижване на болни е труден процес. Не само цената е важна, а и начинът на работа, организацията и реакцията при спешни ситуации. В един добър хоспис се постига оптимален баланс между качество и цена. Така пациентите се чувстват добре в хосписа, а техните близки не са натоварени с непосилни сметки.
В последните години хуманният дух на Хипократовата клетва съвсем е загубил силата си в болничните заведения. Никой болен не се чувства добре в болница не само заради подтискащата обстановка, а и заради отношението на медицинския персонал. Точно това отличава болницата от хосписа. Изнервеният болничен персонал често намира по-добра реализация на способностите си при обслужване на болни в хоспис. Когато хората се притесняват да оставят близък човек в хосписа, от ръководството му ги успокояват, като казват — нашите медицински сестри са мили и грижовни и вашият болен ще се чувства добре тук. Това в повечето случаи е вярно – болните и възрастни хора се привързват към медицинските работници и обслужващия персонал в хосписа и се чувстват като у дома си.

Подобни статии:

  1. Най-добрия хотел в Сандански – Аджев Хан Сред многото хотели в Сандански лесно открояваме едно име, което излъчва доверие и преданост към своите гости, обещавайки им незабравимо...
  2. Германия се нуждае от работна ръка В сравнение с миналата година безработицата в Германия през месец септември е намаляла с 8 процента, което е показател за...

Автор: Радка Кръстева

Този потребител е публикувал 20 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар