Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Шоколадови бонбони за сладки спомени

15 ноември 2013 | Автор: radi_georg | Публикувана в Храни & Напитки

Колко ли от нас неволно се усмихват при сладкия спомен от детството, когато майките ни криеха кутия шоколадови бонбони за гостите и от които ние тайничко си похапвахме? Кутията шоколадови бонбони беше и до днес остава наш неизменен спътник през тайнството, наречено живот. Никой личен или семеен празник не минава без сладкото изкушение. Колко ли любовни истории са започнали с кутия бонбони?

Тези бонбони са като хората – по – скромни, доставящи ни удоволствие в ежедневието, по – луксозни за празниците, „екстравагантни” за наистина специалните поводи.

Да подариш кутия шоколадови бонбони, днес е не само традиция, жест на искрена симпатия и уважение, а често и израз на любов към най – скъпия на сърцето ти човек. Специални бонбони за най – специалния човек.
И докато в близкото минало на изборът на това сладко изкушение на пазара не беше голям, днес ситуацията е коренно различна. Освен добре познатите ни шоколадови бонбони от детството ни, и новите, луксозни бонбониери, все по – често врати отварят шоколадови ателиета, предлагащи ръчно изработени бонбони.

Ръчно изработените шоколадови бонбони са мънички бижута, уникати, истински произведения на изкуството. Съвсем наскоро погледът ми беше привлечен от шоколадов бонбон с двадесет и четири каратова позлата. И това, ако не е бижу?

Шоколадовите бонбони
привличат окото, дразнят обонянието, галят вкуса. На пазара се предлагат различни бонбони за различните вкусове. Разнообразни като дрехите и парфюмите, шоколадовите бонбони задоволяват и най – изтънчените предпочитания на гастрономите и естетите.

Една основна съставка – шоколад, а такова море от форми, нюанси, вкусови качества. Шоколадови бонбони с крем, лешник, пяна вишна, коняк, бейлис, шампанско – палитрата от шоколадови изделия е практически необятна, а изкушението да опиташ всяко едно от тях е наистина голямо.

Удоволствието от шоколадовите бонбони може да бъде сравнявано с удоволствието от най – чувствените изживявания. Шоколадът се разтапя в устата, насладата се разлива по цялото ти тяло, емоциите те завладяват. Желанието да повториш е наистина неустоимо.
Удоволствие, което искаш да споделиш с най – близките си, чувствена наслада, която искаш да доставиш на любимия, радост, която искаш да прочетеш в очите на малчуганите. Всички тези твои желания, обединени в едно единствено сладко изкушение – шоколадовите бонбониhttp://shop.darkandmilk.com/bonbon-chocolate/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B8

Не познавам човек, който да не обича шоколадови бонбони. Та нали именно те, бонбоните са наше първо, достъпно и лесно удоволствие от най – ранна детска възраст до есента на живота ни. Може би по – вкусни от шоколадовите бонбони на мама са само тези подарени ни с любов от нашите внуци в знак на обич, почит, уважение.

Няма подобни статии.

Автор: radi_georg

Този потребител е публикувал 31 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар