Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Шофьорските курсове днес

3 февруари 2011 | Автор: mariamnenova | Публикувана в Образование

Факт, който наскоро открих е, че първите писани правила за движение у нас са написани в началото на миналия век и са касаели движенето на файтони в стара София. Зададох си и въпроса в днешно време как подхождаме при избора на школа или фирма за шофьорски курсове. Дали търсейки в Интернет или разговаряйки с приятели от кого те са доволни, избираме най-качественото обучение, което да ни даде сигурността, че ще се справим когато излезнем на пътя или ръководещото е възможно най-ниската цена. Може би във време на криза решаващото условие е цената, ще кажат някой от вас.
За да е възможно да се вземе изпита безпроблемно първото условие е да се знае иделно правилника за движение, а листовките в повечето случаи се казва, че се наизустяват. Ако обаче правилника е научен качествено и с разбиране, листовките се решават лесно. Идеалният вариант е да се познават и всички знаци. Решаващото за крайния резултат са инструкторите, дали те са добри преподаватели и хора с дългогодишен опит на пътя, дали дават всичко от себе си за професионалното обучение на желащитете да се научат да управляват автомобили по правилата и закона за движение или са се отдали на правилото просто „да минава времето”. Откривам и много мнения, че има значение и на какъв инспектор ще попаднем. Но ако предварително сме елиминирали факторите, които могат да ни провалят на кормуването, той няма да е проблем за нас.
В крайна сметка всичко зависи и от самия курсист доколо серизно подхожда към обучението. Бях открила преди време и интересна промяна, която влизла в сила с Наредба № І з – 41 на МВР и КФН, органите на “Пътна Полиция”, вече няма да е необходимо изрично да посещават на място пътнотранспортни произшествия. Това е в сила при причинени само материални щети, които не възпрепятстват движението на МПС. И ако между участниците в ПТП има съгласие относно обстоятелствата, свързани с него. Участниците попълват своите данни в двустранен констативен протокол за ПТП. Бланката може да се изтегли от Интернет или да си я снимате от Държавен вестник.
Желая Ви успех!

Няма подобни статии.

Автор: mariamnenova

Занимавам се с уеб дизайн, преподавам.

Този потребител е публикувал 2 статии.

Вашият коментар