Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1846 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

12 кв. метра отвъд посредствеността

23 февруари 2013 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

На 23 ноември тази година бяха обявени финалистите в конкурса на изданието BD за иновативен дизайн на стая на нискобюджетен хотел. Един от съдиите в журито – Матю Бел от CitizenM, споделя своите критерии, по които е избирал най-добрите проекти: “Търсех стаятата, която може да се превърне в преживяване, а не е просто функционално оползотворено пространство“. Според Бел, истинските победители в конкурса са онези стаи, които не са места за спане, а места за емоции, които остават дълго в съзнанието на гостите.

Креативното решение на BD да направят такъв конкурс със сигурност ще допринесе за един по-добър опит за всички, които са включени в бизнеса с евтини хотели и най-вече за потребителите.

Според проучвания, икономичните хотели формират една трета от общия пазарен дял на сектора хотелиерство. Проблемът е, че с няколко добри, но малобройни изключения, този тип хотели имат да извървят дълъг път до удобството и вдъхновяващите интериори.

За щастие, участниците в състезанието показват, че идеи в тази посока не липсват и вероятно е въпрос на време някои от тях да бъдат осъществени.

Сред дванайсетте финалиста има един проект, който се отличава с функционално решение и едновременно с това с креативен подход. Това е концепцията на архитектите Никос Яотрос и Константинос Дзавердинос.

Вдъхновено от Заха Хадид

Става дума за стая наречена с елегантното име Infinity (Безкрайност). Вярно, че тази дума трудно може да се отнесе към такова малко пространство, но архитектите са направили всичко възможно да го направят.

Стаята е елегантна конструкция от бетон, която като че изцяло поглъща града пред себе си през необятните си стъклени прозорци, които са по продължение на цялата височина на стаята. Взимайки вдъхновение от легендарната Заха Хадид, мебелите в стаята са обрамчени от лъскави червени линии, които разграничават пространството между леглото и ваната в стаята. Леглото е повдигнато над нивото на пода и образува нещо като плаваща платформа, което визуално прави пространството в стаята по-голямо и дава усещане за широчина и простор.

Източник – http://www.evtiniaviokompanii.info/

Няма подобни статии.

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар