Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Amazon Kindle Touch в Щепсел.бг

15 януари 2012 | Автор: gvv | Публикувана в Комуникации

Преглед на новия Kindle Touch от Amazon
Кутията на Kindle е направена от кафява амбалажна хартия и картон, които са достатъчно плътни. Очевидно, е че основната цел на твърдата кутия е да бъде доставена стоката на купувача, а не да го впечатли.

Електронната книга Kindle Touch има дисплей 6 инчов E Ink Pearl.
В дланта, книгата стои добре, тя не се подхлъзва. И самото качество на производството е на изключително високо ниво – няма скърцане частите на корпуса, не е допуснато да са криви – всички части са долепени една до друга плътно, сигурно и прилепват безпроблемно.

Контролът при този модел, в действителност се свежда до следното – собствен сензорен екран, бутон на екрана за заключване (един и същи за включване / изключване на захранването), разположен по-долу и бутон Home в на дъното на екрана.

До бутона за заключване е разположен жак за слушалки и USB конектор (със специфична форма е и обичайният mini-USB конектор няма да работи). Също така на задния панел има говорители. Що се отнася до високоговорителите, жака за слушалки и аудиото, по принцип няма да коментирам нищо, защото мисля, че функциите на звука, ако не са излишни, то тогава най-малкото са странни за една книга. Но това е моето лично мнение, и го запазвам за себе си.

В режим на готовност, книгата показва (в произволен ред) картини на скрийнсейвъри. Детайлизацията е много добра и позволява да се оцени напълно качеството на дисплея.

Веднага след отключване на екрана попадате в списъка на книгите, които можете да търсите и да изберете правилната книга. Бутонът за менюто в горния десен ъгъл на екрана осигурява достъп до основните възможности.

Можете да включите / изключите Wi-Fi, за да си купите нещо от магазина на Amazon, да прегледате книга, да създаде нова колекция от книги (всъщност те могат да се групират по сходни теми), да се влезе в настройките, както и получавате достъп до експериментални функции.

В менюто за настройки ви се предлага да регистрирате устройството (за да можете да пазарувате в онлайн магазина на Amazon и да получите 5 GB на cloud за съхранение на вашите книги, да активирате опцията Sent-to-Kindle, възможно е онлайн конвертиране, и дори някои допълнителни “нещица”), можете и да изберете Wi-Fi мрежа за конфигуриране на разширените настройки (време, задаване на парола), на възможностите за управление на четене (честота на опресняване и т.н.), както и достъп до експериментални функции.

Под експериментални функции, Amazon разбира уеб браузър, MP-3 плеър и функцията text-to-speech. Последната опция е безполезна в случаите на български текстове. MP-3 плейъра в книгата е безинтересна функция за мен лично, но пък успяха да направят браузъра много, много интересен. Той се нарича Amazon Silk и ниските честоти на вградения процесор се компенсират от използваните сървъри на Amazon, които оптимизират на съдържанието на сайта на устройството. В действителност, подобна технология се използва веднъж при Opera, но тя служи само за оптимизирането на сайтове с бавна връзка с Интернет.
Та така с браузъра.
На първата страница има отметки на най-популярните страници. Всяка от тях наистина може да се отвори бързо и никаква трудност.
Видео, разбира се, няма, но спокойно можете да проверите пощата си или от скука прочете съобщенията от приятели в социалните мрежи, може да се окажат много интересни.

Е, да си кажем право, основното задължение на електронния четец Kindle Touch все пак е да бъде книга. Текстът, както писах по-горе, се показва много ясно, ефективно и бързо може да се прелистват страници.
За да се покаже на текста на екрана, трябва да се докосне горната част на екрана – показва се менюто, от където можете да регулирате размера на шрифта, формата и изображението на текста на дисплея.

Въпреки че можете да промените размера на шрифта, използването на zoom-а ми изглежда лично на мен по-видим и по-достъпен метод. PDF също се вижда доста добре (въпреки че на сайта, производителя и уточнява, че PDF-функцията досега е експериментална).

Много класна черта е функцията Send-to-Kindle. Нейната особеност се крие във факта, че вие сте в състояние да изпратите книги, статии и всякакви текстове на вашето устройство без кабели и без всякаква манипулация на самото устройство. Когато се регистрирате в Amazon, ще получите имейл адрес във вида your_name@kindle.com – това е адресът, на който можете да изпратите всичко, което искате да видите във вашата книга. Всяка книга или текст е възможно да премине онлайн към някой формат (DOC, Docx, RTF, HTM, HTML, TXT, включително и в архивите zip, x-zip)., както и изображения в JPG, .GIF,.BMP,.PNG. Е и PDF, разбира се. Просто изпратете празен имейл, на които прикачени тези файлове, включете Wi-Fi – и в рамките на няколко минути книгите ви автоматично ще се изтеглят на Kindle.

От моя гледна точка, Kindle има само два минуса. Първият е все пак ключа за заключване на екрана. В този модел, той е на дъното и поради това има много малък ход. Така чрез физическо усещане, че е невъзможно да се разбере, дали сте натиснали бутона, или не. Вие трябва да потърсите специална LED светлинка, разположена в непосредствена близост до посочения бутон и да отделите няколко секунди, за да гледате в екрана в очакване на чудото-скрийнсейвър. Но минуса, май че е съвсем незначителен на фона на цялостната лекота на използване и като цяло няма кой знае какъв негативен ефект. Вторият минус – се отнася о липсата на кирилицата на екранната клавиатура, което прави невъзможно за търсене на български език на текст, бележки на български и т.н. Въпреки това, мисля, че последният недостатък скоро ще бъде коригиран от ентусиасти.

Подобни статии:

  1. Nokia 700 от Щепсел.бг Nokia 700 е може би най-компактният произведен смартфон Невероятната лекота на ултратънкия смартфон просто ще ви изуми. Nokia 700 не...
  2. HTC Radar HTC Omega (Radar) – новото великолепие под Windows Phone 7.5 Mango Само най-доброто Новият дизайн включва само най-добрите разработки: бял,...

Автор: gvv

Този потребител е публикувал 52 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар