Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Да се потопим в атмосферата на Гергьовден

20 април 2016 | Автор: ganbox | Публикувана в Почивки

Макар пролетта отдавна да е настъпила, за много хора нейното истинско начало се свързва с един от най-големите християнски празници – Гергьовден. Смята се, че тогава природата се събужда, наоколо се носи аромат на цветя, билки и всякакви зелени треви, накъдето и да погледнеш е зелено, а слънцето грее толкова силно, че всичко, за което мислим е почивка някъде далеч от градския шум и забързаност.

Това е един от празниците, известен със своите култови обичаи – печенето на агне, приготвянето на обреден хляб и богата трапеза с вино, баница, жито и т.н. Вярва се, че на този ден хората не трябва да услужват на никого с млечни продукти. Къщата се пълни с цветя от собствената ни или от градината на близки и приятели, ако нямаме такава. Освен с многото именници, празнуващи на Гергьовден, символиката на деня е свързана най-вече и с цъфналите дървета, и зелената природа. Тяхната енергия се пренася в домовете и в сърцата на хора, и ги изпълва с щастие и енергия.

Покрай майските празници, повечето хора разполагат с няколко почивни дни, за да ги прекарат със семейството си на някое уютно и спокойно място. Не е задължително това да бъде вашия дом – винаги може да изберете красива местност, на която също да усетите местните традиции и обичаи. Доста хора предпочитат да заминат някъде и да прекарат празника сред непозната и гостоприемна атмосфера. Казано с други думи, една екскурзия никога не е излишна, но като че ли, когато има повод или празник, мотивацията за предприемането на такава е по-силна. Бихте могли съвсем лесно да изживеете един необикновен ден или дни на друго място, различно от дома, все пак, най-важни са хората, с които сте обкръжени.

 

Обърнете внимание на множеството реклами на сайтове, предлагащи оферти за Гергьовден, които подминавате с лекота в ежедневието си. Веднъж отворили подобна страница, ще се убедите колко много промоции чакат да се възползвате от тях, особено покрай майските празници. В зависимост вашите и от интересите на вашите близки може да изберете място за вашата почивка – някой морски курорт, спа център, балнеоложки курорт, практикуване на зимен спорт на някои места все още е възможност, въпреки сезона, пикник, разходки из природата… Какво ви се иска да правите и с какви възможности разполагате? Това са въпросите, чиито отговори ще ви помогнат да намерите перфектното място за празника. Много по-малки, но също толкова красиви населени места организират своите традиционни чествания и празненства, от които също бихте могли да станете част. Голяма част от офертите за Гергьовден ще ви потопят в местни обичаи, за които само сте чували, но които са истинско удоволствие да преживееш.

Ако ви е станало интересно – непременно влезте в тази страница: http://www.onfire.bg/bg/offers/category/159/Praznichni-oferti.html

Дори и да не сте от хората, които обичат да експериментират и са любители на домашния уют, но пък имат близки, които посещават различни места всяка година, последвайте техния пример или просто заминете с тях. Изживявайки една различна отпуска с някоя от безбройните оферти за Гергьовден, без съмнение ще се пристрастите към пътуванията и опознаването на нови места. Страната ни крие множество богатства, които си струва да видите поне веднъж в живота си.

 

Няма подобни статии.

Автор: ganbox

Главен SEO консултант във фирмата за SEO услуги Ganbox - лесно откриване на вашия бизнес сайт в Google.

Този потребител е публикувал 108 статии.

Вашият коментар