Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Аватар – романтична приказка или тъжната действителност ?

3 септември 2010 | Автор: zerobg | Публикувана в Ревюта


Филмът проследява историята на Джейк Съли (Сам Уортингтън “Терминатор Спасение” ), парализиран бивш морски пехотинец, който е изпратен в красивия, но опасен свят на Пандора да помогне на минна корпорация да събере ценен минерал.

Хората не могат да дишат въздуха на Пандора, така че те пътуват и работят в специални метални кислородни костюми. Пандора има местно население от на’ви – раса, представляваща триметрови хуманоидни сини същества, които нямат желание да помагат на хората в тяхното начинание на Пандора.

Корпорацията създава хибридно същество от ДНК-то на човек и на’ви, което се контролира от съзнанието на оператор-човек. Новополученото същество се нарича АВАТАР. Проблемите идват, когато всички същества на планетата Пандора, животни, растения, на’ви, осъзнават, че хората трябва да напуснат техния свят и използват всички сили за осъществяването на тази цел.

Хората са принудени да се борят за оцеляването си на Пандора и насред тази борба е захвърлен Съли. Докато живее сред местните на Пандора, Съли сменя позициите и и помага на нейвитата да поведат революционна борба за премахване на хората и Аватарите от Пандора.

Но докато Съли е в своя Аватар, той е напълно мобилен, а като човек е прикован в инвалидна количка. Това е една морална дилема, с която ще трябва да се справи, а неговото пътешествие през света на Пандора, ще реши съдбата и на двата свята.

В сайта за нови филми ще имате възможността на видите още завладяващи ревюта на любимите ви филми.

Няма подобни статии.

Автор: zerobg

Този потребител е публикувал 3 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар