Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Бирен фест

28 септември 2010 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Блог

Бирен фестВ средата на едни летни жеги, както си се препичахме на плажа, някой спомена за животворната сила на студената бира и тъй като бяхме безметежно свободни, започнахме да издирваме най-похвалените фестивали на бирата – с идеята да посетим поне един от тях. Първенецът по популярност безспорно е Октобър Феста в Мюнхен, който тази година празнува своя 200 – годишен юбилей. (Датира от 12.10.1810 като народно парти по случай сватбата на принц Людвиг и принцеса Тереза.) Юбилейното му издание започва на 18.09.2010 г., а официалното закриване е на 04.10.2010г. Lufthansa са пуснали специални самолетни билети, а другата новина е, че бирата вече е около 9 евро за литър. Разбира се, може да се лети и Bulgaria Air – въпрос на предпочитания.

Следващият наблизо е Лондонският (с British Airways, има и евтини чартърни) – мечтата на всеки бираджия – турист, с неговите около 400 вида бира, в това число крушова, с билки, портер и т.н. Да не забравяме и местните пъбове, обиколката на които едва ли ще обиди шумерската богиня Нанкаше, която е символ на феста. За празника винаги има шумерска бира, приготвена по рецепта от древни клинописи и чийто вкус е изненадващ, а хранителните й качества са по-добри от тези на хляба.

Белгийският бирен уикенд ни радва всяка година от 06.09. до 08.09 в Брюксел, който е примамлив с безплатния вход и цени за халба от едно евро. Избора е между над 300 пивоварни, които предлагат различни видове светъл lager, манастирска , както и странните за нашия вкус Maes, Kriek (вишнева бира) и Frambois (малинова бира). Говори се, че без хотелска резервация трудно се намира къде да отседнеш, но това важи и за мюнхенският, който събира по 6 милиона души.

Отговорът отвъд океана е бирения фест в Денвър – празник за вкусовите рецептори и на най-взискателните фенове. Той конкурира Мюнхен, като неизменно от 1982г. се състои от 03.10. до 05.10., но за европейските бираджии е твърде далеко.

Няма подобни статии.

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар