Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

GPS навигация vs смартфон – мнeния на 4sales

11 декември 2019 | Автор: zaekyt | Публикувана в Комуникации

Навигации от 4salesБезспорно 7 инчовата GPS навигация за кола и камион без интернет и с Андроид OS е изключително удобно средство при непознатите пътни маршрути. Често обаче хората се чудят, дали да отделят бюджет за закупуване на специализирано устройство при положение, че смартфонът им вече има подобна опция онлайн? Кой вариант е по-добрия и има ли значение софтуера? Какво е предимството между двете устройства?

Кои са по-надеждни – GPS навигация или смартфон

Посредством т.н. глобална система за позициониране, включваща 24 спътника в орбита, 7 инчовите GPS навигации за кола и камион, които са базирани на Андроид OS, без интернет и смартфоните онлайн с огромна точност определят тяхното местоположение. Разликата между двете тук е в полза на смартфоните, защото те притежават т.н. Assisted GPS технология, ускоряваща “студения старт” на GPS навигацията.

 

По този начин определянето на позиционирането става по-бързо, благодарение на възможността смартфоните да приемат и обработват в реално време онлайн изпращаната от антените на операторите информация. Така, още посредством вградения цифров компас и акселерометър, телефонът може с повишена точност да определи местоположението си в сравнение с традиционната 7 инчова джаджа.

Какво представляват навигациите с последен софтуер

Когато софтуерната актуализация на Андроид OS е остаряла с няколко години, възможностите на устройството за кола и камион без интернет значително намаляват. Това се дължи на извършваните промени. Когато те не са актуализирани на картата, данните от устройството стават неточни. Ето защо навременната актуализация на последния софтуер онлайн е жизнено важно за да може тракерът да изпълнява предназначението си коректно.

 

При Андроид смартфоните, често тези актуализации са безплатни, а в други случаи струват значително по-малко от специалните ъпдейти за GPS навигация без интернет. Също така, за смартфоните има много точни и добре оформени графично специализирани приложения, които в повечето случаи са безплатни или цената им е значително по-ниска от закупуването на специализиран тракер.

Удобство

Пригоденото 7 инчово устройство може да работи и без интернет, но често не е особено точно в позиционирането на местоположението. Ето все пак някои удобства от употребата:

  • може да се използва за кола и камион;

  • работи под управлението на операционната система Андроид;

  • най-точно определя местоположението, когато е свързано онлайн;

  • най-удобни за употреба са моделите със 7 инча екран;

  • позволява захранване директно от запалката на колата или камиона.

 

Въпреки безспорните предимства на смартфона спрямо специалната джаджа, този тип все още имат своите привърженици и са често предпочитани пред станалите популярни сред шофьорите днес умни телефони. Кое ще изберете, зависи от личните Ви предпочитания и нужди.

 

Подобни статии:

  1. Използване на Garmin навигация извън колата Всеки от вас знае, колко полезна работа може да Ви свърши едно gps устройство в автомобила, когато сте на път....
  2. ЕСЕННА РАЗПРОДАЖБА – Таблети с GPS навигация на цена от 349 лв. За да не се изгубите по пътя през идващите коледни и новогодишни празници ви представяме три невероятни модела таблети с...
  3. Motorola анонсира Razr i – своя първи смартфон с процесор Intel Atom Motorola и Intel представиха първия си съвместен смартфон, носещ името Motorola Razr i. В по-голямата си част, Motorola Razr i...
  4. Безплатен онлайн чат Определението “Онлайн чат” се отнася до всякакъв вид комуникация през интернет, който предлага в реално време предаване на текстови съобщения...

Автор: zaekyt

Този потребител е публикувал 10 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар