Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Иновациите в денталните клиники и стоматологичните кабинети

28 март 2016 | Автор: ganbox | Публикувана в Здраве & Фитнес

Сещайки се за детството си, доста хора не обичат мисълта за зъболекарския стол. Дали поради безпочвени опасения или оправдан страх, мнозина смятат, че болката е неизменен спътник на всяко лечение и процедура, но това съвсем не е така. Всяко посещение при специалист стоматолог може да бъде единствено за наша полза – за да открием проблема, да вземем мерки, да се прегледаме профилактично, да сме спокойни за денталното си здраве.

 

Ако преди сме изпитвали болка и дискомфорт, то днес това е почти невъзможно, тъй като иновациите са много повече, а специалистите – на още по високо ниво.

Големият напредък, породен от навлизането на нови технологии и усъвършенстването на старите, оказва изключително влияние върху всяка сфера на съвременния живот, включително и денталната медицина. Няма причина да не водим децата си, а и ние самите да не посещаваме стоматологични кабинети възможно най-често, за да бъдем спокойни за здравето и красивата си усмивка.

Днес, в денталните здравни заведения се извършват безболезнени интервенции и манипулации с най-висок клас инструменти и уреди. Пример за такъв кабинет е: http://stomcenter.bg/about

Процедурите са коренно различни от това, което сме чували или просто си мислим, че се случва в един зъболекарски кабинет.

Виковете и болката са заменени от усмивки и доволни клиенти, които си тръгват със здрави зъби, ценни съвети и готовност да се върнат за профилактичен преглед след известно време. В съвременната дентална медицина, специалистите разполагат с множество медикаменти, оказващи благоприятно въздействие върху човешкия организъм – те не позволяват да изпитате и минимална болка, и се грижат за вашия комфорт. Развитието на техниката е толкова голямо, че вече се предлага и лазерно лечение, което е напълно безболезнено, ефективно и достъпно. Разбира се, от значение е да посетите професионалисти и дентални клиники с утвърдено име и доказани позиции пред своите пациенти.

В този тип здравни заведения, работят различни професионалисти, специализирали се в множество области – лицево-челюстни хирурзи, ортодонти, имплантолози и т.н. В зависимост от проблема си, бихте могли да се обърнете към всеки един от тях. Например, при липса на зъб или болен такъв, може да възвърнете функцията на зъбите, а от там и на челюстта чрез поставянето на импланти. Усмивката ви би могла да възстанови блясъка си и благодарение на ортодонтите, чиято работа засяга правилното разположение на зъбните редици. Разбира се, част от денталната медицина са и процедури, като почистване на зъбен камък, избелване, поставяне на коронки и фасети, и други, които също се предлагат от професионалистите, работещи в денталната сфера. Детските зъболекари, пък, се грижат за денталното здраве на децата, предразполагайки ги да се оставят спокойно в техните ръце.

 

Подобни статии:

  1. Как да намерим добър стоматолог в София Грижата за денталното здраве и искрящата усмивка трябва да бъдат приоритет за всеки човек, който държи на здравето и външния...
  2. Ангажимент на службите по трудова медицина Наблюдението и анализът на здравното състояние, с което са ангажирани службите по трудова медицина, трябва да обхваща: 1. Консултация и...

Автор: ganbox

Главен SEO консултант във фирмата за SEO услуги Ganbox - лесно откриване на вашия бизнес сайт в Google.

Този потребител е публикувал 108 статии.

Вашият коментар