Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Качество на живот

18 ноември 2010 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

самолетни билети и Air FranceИскате ли високо качество на живот, удобство и комфорт? Резервирайте самолетни билети и Air France ще ви приземи на точното място.

Тази година Франция оглавява класацията на държавите с най-високо качество на битието. Втора е Австралия, следвана от Швейцария, Германия и Нова Зеландия.

Новия индекс е създаден след обстойни и сериозни проучвания – базирани на доклади на Световната банка и ООН. За САЩ е отредено седмо място, а Канада е девета.

Нашата мила родина е на 44 позиция – два пункта по-надолу от миналата година, когато беше 42-ра. Но, като се има предвид, че в селекцията участват 194 държави, все пак сме още в първата четвърт на списъка. Като причина за изоставането ни се посочват критериите “Инфраструктура” и изненадващо -”Свобода”. За сметка на това показателите за климат, екология, културна среда и сигурност са добри, а в икономически аспект сме двойкаджии.

Пред нас са Словакия, Южна Корея и Ирландия. Гонят ни по петите Кипър, Мексико, Израел и Исландия. Северната ни съседка, не граничи с България в класацията, а наднича от отдалеченото 53-то място.

Повечето страни-членки на ЕС са по водещите места, като Европа все още се сочи за континента с най-добъро качество на живот, включително немалко източноевропейски държави, радващи се на значително по-добро качество на живот от България.

Подобни статии:

  1. Нощен живот в България Нощен живот в България – всекидневник с интересни събития и истории, клюки и скандали, сензации и неловки ситуации от малките...

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар