Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Кухнята: Самостоятелна или приобщена към дневния тракт

21 ноември 2019 | Автор: Seoslav | Публикувана в Друго

кухня

Последните тенденции наложиха обширните всекидневни, обединяващи и кухнята

Дали големите дневни, включващи и кухненското помещение, са плод на стремежа към разнообразие и иновативно мислене или са продиктувани от практичността?

Спор няма: по – просторните и светли помещения са любими на всички, които искат да прекарват времето си в приятна компания и атмосфера. Ефективността също е налице.

Когато красивата кухня е на показ, домакините могат да изпълняват неотложните задачи, свързани с прехраната на гостите и домочадието, без да се притесняват, че ще останат изолирани от общата маса. Мебелите в подобни помещения обикновено са съчетани стилово, цветово и осигуряват нужното удобство, както за работа, така и за почивка. Ако към така обособената дневна има възможност да се постави и трапезна маса – удовлетворението е пълно.

Често пъти при по – голяма квадратура се прибягва до функционален и хитър метод за обособяване на кът за леки закуски, без да се  налага оттегляне на масата. Това само по себе си предразполага към по – официална и задължаваща атмосфера.

Разполагането на остров пред кухненските модули би било идеално решение за предоставяне на допълнително работно пространство, а високи столчета по неговото протежение, ще осигурят нужното място за бързо похапване на сутрешните палачинки или следобедния сандвич.

Освен функционалността на така разположените мебели, стаята ще изглежда стилна, ултрамодерна и много удобна. Никога не е излишно още едно място за сядане. Създаването на непринудена и уютна атмосфера не е толкова трудно, но е абсолютно задължително, ако искате да осигурите удобство на обитателите и гостите на дома. Понякога дребните на пръв поглед неща се оказват от изключително голямо значение за постигането на желаната атмосфера.

 

Редът и животът в кухнята

За постигането на всичко горепосочено има едно много важно условие, и то е редът. Колкото и да е красиво, ако мястото за съхранение не достига и всяка повърхност е претрупана с различни пособия, уютът ще ви се изплъзне. Осигурете си достатъчно място за съхранение. Има толкова много хитри начини за постигането му, дори и при по – ограничени пространства. Помислете предварително за това и  ще си спестите хаоса и безредието. Да не пропускаме и нещо много съществено: така почистването ще отнема половината от времето, което бихте отделяли при други обстоятелства.

 

Творчески акценти

Ако искате да създадете неповторима атмосфера, заложете на модерни, различни и впечатляващи декорации. Една екстравагантна лампа, съчетаваща се с цялостния интериор, различни по вид и цвят столове, приковаваща погледа картина… Всичко би свършило работа, стига да изпъква и да се вписва в обстановката. Внимавайте обаче да не прекрачите границата и от нестандартно, и красиво, да превърнете мястото в пошло  и безвкусно.

Подобни статии:

  1. Маси за кухнята Масата във всеки дом е незаменима част от цялостния интериор. Винаги се разполага в средата на помещението, което и фокусира...
  2. Материали и цветове в кухнята Избора на кухненско обзавеждане не е лека задача. Според Борман Комерс, много са нещата, които трябва да се вземат под...

Автор: Seoslav

Този потребител е публикувал 28 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар