Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

LED осветление със соларни панели за улицата

13 април 2011 | Автор: cloxy | Публикувана в Друго

LED осветление със соларни панели за улицата, звучи като брилянтна идея в наши дни. В сравнение с нормалното улично осветление, LED осветлението използва значително по-малко енергия и то за по-дълго време. Същевременно то е качествено и напълно замества обикновеното такова.

Друго предимство е, че когато използваме слънчевата енергия за осветление, не е необходимо да се прокопават канали за окабеляване. Това е така, защото соларни панели (колектори) са разположени в горната част на уличната лампа.

През деня панелите събират светлината, а през нощта осветлението се включва автоматично и свети до сутринта. Със сигурност това ще спести много общински пари и ще освети пътищата по-ефективно. Макар и скъпи в самото начало, тези LED светлини спестяват средства напред във времето.

Хубавото е че не само общините, но и частните собственици могат да се възползват от това осветление. То може да служи за идеално осветяване още и на паркинги, спортни стадиони и учебни заведения.

Да, LED осветление със соларни панели за улицата е наистина една много ярка идея за нас от Sunstar.bg!

Видео в което може да видите разликите между обикновено осветление и Led осветление със соларни панели на улицата: http://www.youtube.com/watch?v=Wo6DzPktDDg

Няма подобни статии.

Автор: cloxy

Този потребител е публикувал 11 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар