Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

На почивка у нас, навън или да пропуснем?

6 юли 2010 | Автор: Иво Апостолов | Публикувана в Почивки

Къде да почиваме това лято? Много хора всъщност въобще няма да почиват, заради кризата, липсата на финансови възможности или свободно време.

Аз лично съм избрал почивка в Гърция, но мои приятели ще почиват в Турция, Испания, а други по нашето черномерие, като например са си наели апартамент в Несебър.

Кое всъщност кара хората да изберат едно или друго място за лятната си почивка?

На първо място са цените. Макар по нашето черноморие те да са по-ниски, все още няма туроператори, които да предлагат пълни пакети. Под пълни пакети разбирам и транспорт. Редица хора искат когато почивката им започне, те да не мислят за нищо, включително за дребни неща, като 500 км в едната посока или къде да паркират колите си. Абсурдното е, че ако искате да идете в Турция или Гърция, можете да намерите стотици оферти, които включват транспорт, нощувки, храна, а някой дори и допълнителни атракциони. За България максимума, който можете да откриете е All inclusive.

На второ място е желанието да се видят нови места. Много хора години наред не са можели да пътуват по политически, икономически или други причини (някой спомня ли си визите?). Днес те искат да се насладят на максимум на свободата на пътуване, която имаме поне в Европейския съюз. Като добавим, че на хората от Западна България, Гърция напрактика е по-близо от нашето черноморие, това определено накланя везните към тези дестинации.

На трето място са навиците. Вече има хора, които са изградили навици да почиват в България (често на едно и също място), а други да ходят винаги в чужбина.

На четвърто място идва моментният ефект или оферти за почивки, които са много по-добри от всички останали и определя потребителското поведение. Според мен този ефект през следващите години ще се засилва и все повече хора ще правят ранни резервации на по-ниски цени. Тук е шанса и на туроператорите, които са по-агресивни в налагането на офертите и марката си онлайн. Защото хората са много по-склонни да заплатят за почивка докато разглеждат уеб сайт, отколкото, докато някой агент ги убеждава в офис. Все по-трудно туристическите агенции ще могат да си осигурят хора, които да идват на място при тях.

Това е от една страна заплаха, но от друга страна страхотна възможност за по-прогресивните компании на пазара.

Подобни статии:

  1. Хотели в Гърция – евтина почивка за лято 2010 С каталога GreeceHotelinG намирате подходящо предложение сред разнообразни хотели в северна Гърция. GreeceHotelinG представя обекти от една до четири звезди...

Автор: Иво Апостолов

Иво Апостолов стои зад няколко сайта в областта на туризма, по-специално за почивки, ваканции и други.

Този потребител е публикувал 7 статии.

Вашият коментар