Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Най-скъпото кафе

10 септември 2010 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Храни & Напитки
Кафе Kopi Luwak

Кафе Kopi Luwak

Най-скъпото кафе „Kopi Luwak”се отличава по начина си на обработка, както и неговия вкус, аромат и качества след нея. Името му идва от местната дума за кафе „Kopi” и името на животното „Luwak”. Кафето се произвежда в Индонезия, внася се в Съединените щати и Япония, като производството му е ограничено.

Интересен е начинът на обработка на кафето. Зърната-плодове на кафеното дърво, са любима храна на животното цибет. То е бозайник и живее в Индонезия, храни се с гризачи, насекоми или плодове. Поглъщайки зърната кафе, те не винаги могат да бъдат разградена от стомашните сокове на бозайника. Така понякога животните изхвърлят зърната цели. Хората от тези местности събират изпражненията на животните и извличат от тях годните зърна. Те се измиват добре, подсушават се и се изпичат.

Препоръчително е кафето да се сервира в бяла порцеланова чаша за да се види различния му цвят спрямо другите марки кафе. То се пие без захар тъй-като не горчи. Неговия аромат е приятен, а киселинността е нулева, което го прави още по предпочитано защото не вреди на стомаха.

Въпреки минималните усилия с които се обработва кафето, то се предлага на пазара на много високи цени. Добрите му качества получени след обработката го правят най-скъпото, но и неповторимо кафе.

Няма подобни статии.

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар