Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Подхлъзването

17 август 2010 | Автор: antislip | Публикувана в Бизнес

Как да се предпазим от Подхлъзването?

Подхлъзването и падането може да звучат тривиално, но понякога те могат да имат сериозни последици, причиняващи тежки наранявания като счупване на костите, мозъчно сътресение и дори инвалидизиране и смърт. Те са най-честата причина за получаването на сериозни наранявания и респективно за отсъствие от работното място.

Данните изнесени от Държавите-членки и систематизирани от  Европейската агенция за безопасност и здраве при работа показват, че най-често срещаните видове травми са в резултат на подхлъзването и падането и включват някаква форма на счупване на костите.

Проучванията показват, че този тип счупвания са три пъти повече от подобни в резултат на пътни инциденти. Смъртните случаи като брой са на втора позиция след пътните катастрофи. Преките и косвените загуби в рамките на Европейският съюз надхвърлят няколко милиарда евро.

Всички възрастови групи са уязвими, но най-застрашени са невръстните деца и по-възрастните хора. Всъщност, 80% от тези, които получават нараняване с фатални последици са на възраст над 65 години.

Именно за това  се вземат специални мерки и се разработват програми, които да ограничат риска от подхлъзването. Редица европейски държави са въвели конкретни законово определени ангажименти за фирми и институции по осигуряването на безопасността на клиенти и служители.

През последните години, делът на травмите в резултат на подхлъзвания са се увеличили, както по отношение на честотата, така и по отношение на размера на паричното обезщетение. Собствениците на фирми, сгради, магазини, изпълнителите по почистването, отговорниците по поддръжката, дори и доставчиците, могат да бъдат подведени под отговорност и често това се случва. В резултат на това оценката на риска от страна на застрахователите се затруднява, а премията нараства.

Каква е алтернативата?

От началото на  август вече съществува нов продукт на вътрешният ни пазар, който може да заинтригува всяка една компания и отделен индивид. Продуктът се нарича AntiSLIP system®. Това е продукт, който е перфектното решение срещу подхлъзване по мокри, хлъзгави повърхности. Зад него стои една от големите европейски компании, директен производител.

Правата за разпространение на територията на България, Румъния и Унгария се притежават от компанията „България Тръст Енд Инвест”.

В следващите редове с любезното съдействие на „България Тръст Енд Инвест” са очертани някои процедури, които е препоръчително да се спазват, за да се защитите лично, вашата компания и хората, които използват помещенията Ви.

Процедури:

1. Изберете продукти с доказани характеристики от водещи производители. Тези компании имат собствени изследователски центрове, държат на качеството на продукта си и потвърждават антислип ефекта чрез изпитания  в независими лаборатории.

2. Изберете вашия доставчик/изпълнител внимателно. Проучете го предварително и то не само чрез изнесената фирмена информация, а чрез клиентите на услугата/продукта.

3. Важен момент е да се уверите, че компанията, която избирате разполага с необходимото ноу-хау, ресурси и ангажимент да направи резервна апликация в случай на проблем.

4. Задължително е да Ви осигуряват последваща поддръжка, както чрез почистващи препарати, така и чрез съвети, дори и с отношение.

5. Поддържайте чисти повърхностите.

6. Поставете предупреждение за възможна опасност от мокри или опасни повърхности. Винаги поставяйте знаци, когато се извършва някаква почистваща дейност.

7. Използвайте добри практики. Когато е възможно, извършвайте профилактика на повърхностите-удачно е когато трафикът е най-малък. Никога не оставяйте без надзор, оборудване и химикали, ако сградата/офиса е отворен/а.

8. Потърсете удачни за Вас решения. Проучете опита на фирми от други държави.

9. Не подценявайте подхлъзването. Проявете разум и отношение от гледна точка на превантивните действия.Застрахователните компании може и да изплатят обезщетението, но здравето никой не може да го върне.

Ако сте се заинтересували от възможността да направите  качествен избор, ако правилно възприемате AntiSLIP system® като инвестицията, която правите за години напред можете да погледнете практически на нещата на този адрес: http://www.bulgariatrustandinvest.com

Изборът е Ваш!

Няма подобни статии.

Автор: antislip

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар