Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Поливане и торене на орхидеите

27 август 2010 | Автор: toto7766 | Публикувана в Друго

Орхидеята трябва да се полива на 2—3 дни през лятото, а зимата 1-2 пъти седмично. Следете почвата да е просъхнала между поливките. За поливане използвайте топла престояла вода. Не се престаравайте – честото поливане може да доведе до загниването на нежните корени. Не забравяйте за овлажняването. Всяко утро напръсквайте орхидеята с топла вода. Особено важно е това за растенията, които са близо до отоплителни уреди.

Някои стопани устрйват на орхидеите си топъл душ: сложете цветето в банята и го полейте със слаба струя от душа за няколко минути. Температурата на водата трябва да е около 40 градуса. Оставете да се оттече водата и растението да се охлади. Попийте със салфетка сърцевината на растението, за да не загние. Навярно душът напомня на орхидеите за тропическите дъждове – след такава процедура те весело растат и цъфтят.

Освен от регулярно поливане, орхидеите се нуждаят и от подхранване Има специални торове за орхидеи. По време на растеж и цъфтеж подхранвайте веднъж седмично. През останалото време е достатъчно 1 път в месеца. Цъфтежът – това е най-радостният момент в живота на всеки цветар. Орхидеите започват да цъфтят на възраст 1,5-2,5 години

Понякога да се чака да разцъфти орхидеята се оказва трудно. За да отвори прекрасния си цвят, на орхидеята й е нужен малък стрес. Например за това може да послужи рязка смяна на температурата – ако през нощта орхидеята е била на 18 градуса, на сутринта я преместете в по-топла стая.

Няма подобни статии.

Автор: toto7766

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар