Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

POS Софтуера преди 1990

26 август 2011 | Автор: pesho1 | Публикувана в Друго

Ранно електронните касови апарати (ECR) са били контролирани  от софтуер с  ограничени функция и комуникационни способност. През август 1973 г. IBM представя IBM 3650 и 3660 Store системи, които са по същество, мейнфрейм компютри, те се използвали като контролер на магазин, който може да контролира 128 точки на продажба. Тази система е първото търговско използване на клиент-сървър технология с локална мрежа (LAN), едновременно архивиране и отдалечен инициализация. До средата на 1974 г. той е бил инсталиран в магазини Pathmark в Ню Джърси и универсални магазини Dillard.

Първият микропроцесорен касов  апарат е направен от Уилям Бробек и Associates през 1974 г., за ресторанти  ”Макдоналдс”. Всяка станция е контролирана от Intel 8008  микропроцесор. Системата е имала програмируем бутон за всеки артикул – например [2 Vanilla Shake], [1 Chocolate Shake], т.н. С натискане на бутона [Grill], е можело да се работи докато първата поръчка е в ход. Когато клиентът е готов да плати, чрез бутона  [Total] се е изчислявала сметката, включително и данъка върху продажбата. С тази функционалност  касови апарати са били много удобни за “Макдоналдс” и са се използвали като сървъри с до осем работни станции свързани помежду си. Печатането на доклади и справки за цени, данъци и други се е извършвало на отделна станция която е била в  ”Мениджър Mode” режим.

Програмируемостта  е позволила на търговците на дребно да бъдат по-креативни. През 1979 Gene Mosher’s Old Canal Cafe в Сиракуза, Ню Йорк е използвал POS софтуер, написани от Eugene Moshe, който е позволявал да се вземат поръчки от клиенти в предния вход на ресторанта и е печатал  пълна информация за подготовката им в кухнята на ресторанта. През 1986 г. Mosher използва Atari ST за да пусне  на пазара и първият графичен сензорен POS софтуер.

 

Подобни статии:

  1. Грижа за гърдите преди кърмене Трябва дa спазвате определени правила както за да се улесни сукането, така и за да не изпитвате болка. Добрата хигиена...

Автор: pesho1

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар