Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1846 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

PPC РЕКЛАМАТА

8 април 2013 | Автор: milenadimitrovaa | Публикувана в Компютри

Вероятно знаете, че PPC рекламата (Pay-Per-Click) се е превърнала в начин за добро позициониране в търсачките. Принципът на този вид реклама е следният: рекламодателят избира определени ключови думи или фрази, вкарва ги в избраната от него рекламна система, и по този начин неговият сайт се появява най-отпред в SERPs (резултат при търсене на избраните ключови думи в търсачките). За всеки клик върху неговата реклама, рекламодателят плаща определена сума. Идва обаче моментът, в който става ясно, че и други рекламодатели използват подобни ключови думи или фрази, а понякога и абсолютни същите като Вас. В такъв случай, най-отпред в paid results (платени резултати от търсенето) се появява рекламата на този, който плаща най-много за клик.

На практика, това е много лесен начин да стигнете до заветния №1 при резултатите от търсене, но от друга страна този вид реклама няма да подобри Вашите organic search results (органични резултати). Освен това, трябва да имате предвид, че по този начин сайтът Ви излиза най-отпред, но в графа „Спонсорирани връзки” или „Подбрани”, и ако за Вас това няма значение, то трябва да знаете, че голяма част от потребителите подминават тези резултати и въобще не кликват върху тях. Не знам каква е причината – може би мислят, че в такива платени връзки няма да немерят това, което търсят, въпреки че понякога най-ценната и нужна им информация се намира именно в тези сайтове, които излизат като платени реклами. Все пак обаче, над 20 % от интернет потребителите отварят тези сайтове, така че нищо няма да загубите, ако пробвате. Така или иначе плащате само при отчетено посещение – което разбира се е по-добре за Вас.

Другото, което трябва да знаете е, че PPC реклама не оптимизира сайта Ви, и в момента, в който спрете да плащате за клик, тя ще изчезне от първите позиции, по-бързо от колкото се е появила там.

Според мен е най-добре, ако заложите на един добър и дълготраен SEO план. Той, макар и по-бавно, също ще Ви изкара на по-предни позиции в търсачките, но този път не в платените резултати, а в нормалните, органични такива. Ако успеете и да поддържате една добра и качествена SEO кампания, сайтът Ви ще се задържи на върха доста дълго време.

Също така, ако информацията в сайта Ви е уникална и интересно написана, това ще спомогне сайтът да се ранква сам по-добре. Постоянното добавяне на нова и актуална информация в него също ще привлече потребителите и ще ги задържи в сайта Ви. Също така, много от тях периодично ще се връщат в сайта Ви, за да проверяват за обновена и свежа информация. За да получавате такава, трябва да потърсите качествени писатели.

Ако успеете правилно да комбинирате добрият SEO план с PPC реклама, то това ще ви осигури бързо и дълготрайно присъствие на върха. Допълнителна информация за PPC рекламата може да намерите на този адрес.

Подобни статии:

  1. Тwist.bg и необятните възможности на рекламата Социалните интернет мрежи са едно от основните забавления на онлайн потребителят в днешно време. И не само това. Вие имате...
  2. Нов сайт и ефективна реклама Когато става въпрос за ефективна реклама онлайн, повечето от нас се сещат за набиращата популярност и у нас платформа на...
  3. Има ли полза от директориите за статии? Сигурно няма да намерите собственик на уеб сайт, който да не желае неговия сайт да се позиционира на топ позиция...
  4. Онлайн реклама Онлайн рекламата – по-евтино, по-ефективно, по-динамично решение да покажете на света какво правите, как го правите и, ако искате да...

Автор: milenadimitrovaa

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар