Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Предимства и недостатъци на кокосовата почва при отглеждане на канабис

25 юни 2020 | Автор: ganbox | Публикувана в Блог, Хоби

Предимства на кокосовата почва при отглеждане на марихуана
Напоследък отглеждането на канабис в кокосов субстрат е доста популярно. Това е логично, защото той решава много от проблемите, които неизменно възникват, ако почвата е взета от случайно място, например най-близката зелена зона. Това е така, защото в този случай е почти невъзможно да се предвиди какви спънки ще се появят – наличие на паразити, липса на благоприятна микрофлора, склонност към плесенясване, нестабилно pH и така нататък. Точно подобни недостатъци биха били избегнати, ако използвате кокосова почва при отглеждане на канабис.

Предимствата на отглеждането на канабис в кокосови влакна

Земеделските производители в много европейски страни отдавна практикуват този начин за отглеждане на домати, краставици, подправки и други селскостопански растения, защото е много рентабилно. Кокосовата почва е 100% естествен материал, тоест екологично чист продукт, който има редица положителни качества и минимум недостатъци. Представлява уникална органична среда, която няма аналог. Приготвя се от нарязани влакна от кокосови черупки чрез пресоване и обикновено се предлага във вид на брикети с размер на тухла. При закупуване на кокосов субстрат цена не би трябвало да е от значение, а само и единствено качеството на реколтата.

Лесно приготвяне

Кокосов субстрат BioBizz Coco mixПреди употреба е необходимо да се накисне за няколко часа във вода или хранителен разтвор, след което един брикет се превръща в 7-8 литра субстрат, напълно готов за употреба.

Удобство при поливане

Сухите кокосови влакна са кафяви, а мокрите – тъмнокафяви. Благодарение на контраста, винаги ще можете лесно да определите кога растенията ви се нуждаят от вода. Така няма опасност нито от преполиване, нито от засушаване.

Паразитите не виреят в кокосовата почва

Едно от основните предимства на кокосовите влакна е, че паразитите не могат да виреят в тях. Същото се отнася и за мухъла. Тяхното pH е леко кисело и корените на канабиса се чувстват перфектно в такава среда.

Растенията получават достатъчно количество кислород

Поради високите аерационни характеристики на субстрата, вашите растения ще получат достатъчно количество кислород. Ако искате да подобрите още повече средата, например да увеличите или намалите нивото на абсорбция на влага, може да добавите към кокосовия субстрат агроперлит или вермикулит (3 части кокосова почва и 1 част примеси).

Екологичност

Кокосовият субстрат от  канабис е естествено разграждащ се продукт. Това е и причината популярността му да нараства всяка година. След употреба можете безопасно да го изхвърлите в градината, където след като изгние, ще се превърне в тор.

Недостатъци на кокосовата почва

Тъй като кокосовата палма вирее в солена почва, кората на плода ѝ има свойството да абсорбира повишено количество хлор, калий и натриеви соли. Ако нивото им е твърде високо, тогава трябва да направите допълнителна обработка. Необходимо е да се измие субстрата и след това да бъде наситен допълнително с хранителни вещества.

Въпреки всичко, кокосовата почва си остава един от най-добрите варианти за отглеждане на канабис. Тя защитава растенията от плесен, паразити, осигурява им необходимото количество влага и гарантира бързия растеж.
Разбира се, кокосов субстрат следва да се купува само от надеждни места, например специализирани онлайн платформи, където качеството е гарантирано.

Подобни статии:

  1. Предимства и недостатъци на пелетните печки и котлите на пелети Предимства на дървесните пелети Регионално гориво Материалът за горивото може да е с местен произход. Той е от нашите гори...
  2. Какви са основните предимства и недостатъци на PVC дограмата Пластмасовите прозорци от тип PVC са най-популярни за семейни жилища в момента. PVC дограмата е оптимален избор за строителство и...
  3. Как да поливаме цветята в дома си Е-ЦВЕТЕ ООД предлага няколко ценни съвета за всички нас. Те са свързани с поливката на цветята в дома ни: За...
  4. Предимства на кръглите слънчеви колектори спрямо плоските Слънчевите колектори са модерна технология, чиито основни свойства са преобразуването на слънчевата радиация, която попада върху тях в енергия, която...
  5. Енергоспестяващите предимства на LED осветлението Когато стане въпрос за модерни осветителни тела, може би ще си помислите, че халогенните светлини са на върха на класацията...
  6. Предимства на ламиниран паркет Методите за създаване на ламиниран паркет са в резултат от значителна промяна, която търпи той в последните години. Изборът на...

Автор: ganbox

Главен SEO консултант във фирмата за SEO услуги Ganbox - лесно откриване на вашия бизнес сайт в Google.

Този потребител е публикувал 108 статии.

Вашият коментар