Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Слонски истории

5 септември 2010 | Автор: Иво Апостолов | Публикувана в Бизнес

СЛОН - Иновативна услугаКогато една компания стартира нов продукт или услуга, много е важно как тя ще се приеме в първия момент. За това бранда на продукта, неговото позициониране и реакцията на хората е изключително важна.

Когато с партньорите решихме да стартираме нов проект, умувахме върху име, което да бъде запомнящо се, да няма шанс да бъде объркано, да създава положителни емоции у хората и като цяло да се приема добре в обществото. В крайна сметка се спряхме на името “СЛОН“, което предизвиква позитивни емоции, ясно се идентифицира от всички “stakeholders”.

Слон ще бъде иновативна услуга, от която всички ще печелят, но въпроса е в друго… Кой не обича слонове? Кой не обича слончета? Отговора е никой, или почти никой, аз поне нямам приятели или познати, които да имат някакво негативно отношение към това голямо животно.

Предвид бизнес модела ни, ние искахме да бъдем асоциирани с нещо голямо, а какво по-голямо, живо и готино от слона? Няма.

Избора на подходящото име, ни позволи да можем да брандираме нашата марка лесно, логото до голяма степен е предопределено като изглед, а наличието на значение (животно) на марката ни позволява да направим вирал маркетинг кампания, която жъне невероятен успех. С над 1,800 фена в страницата ни във Facebook, които дори не знаят какво точно ще представлява нашата иновативна услуга, с малко усилия и приятели от блогъри, може да се създаде едно трепетно очакване у нашите потенциални партньори и клиенти.

Изборът на добро име и налагането на бранд, вместо общо асоциативно име за дадения продукт и услуга, ние имаме възможност да се откроим от останалите, да създадем положителна емоция и да накараме хората да се усмихват.

В днешно време, много фирми се опитват тяхната марка да има име асоциативно с класа продукти, който предлагат. Но за нас, най-важно бе брандирането и налагането на нашето име като асоциация за качествен продукт и услуга.

А какво е слона? Ще разберете скоро, ако станете фенове на страницата във Facebook.

Няма подобни статии.

Автор: Иво Апостолов

Иво Апостолов стои зад няколко сайта в областта на туризма, по-специално за почивки, ваканции и други.

Този потребител е публикувал 7 статии.

Коментари (9)

 1. Браво, добре сте измислили всичко, но едно не ми е ясно.

  Не се ли притеснявате от предишният бранд на домейна?! Преди време това беше онлайн магазин, а сега, вероятно ще е нещо съвсем различно…

 2. Не ни притеснява, той не работи от доста време. Няма почти никаква разпознаваемост, така че все едно не е съществувал.

 3. Ами той не работи от 2008 година. Това са 2 години. Преди това не е имал особен успех като онлайн книжарница (иначе нямаше да е спрян).
  Със сигурност има хора, които го помнят, но те са най-вече в нашите среди (проактивните в интернет). Нашата цел е много по-широк кръг хора.

  Статистически погледнато, ако направиш анкета на 1,000 произволни човека, вероятността някой да си спомня за него клони към 0, при определени вероятности максимум 1 човек :) .

 4. Дефакто Апостолов е прав.

  Като цяло идеята е добра, а и имаш опита които ти трябва за да изчислиш повечете неща.Браво

  И едно поздравления за желанието да споделяш нещата.

 5. А няко освен хората, които се занимават с проекта знае ли какво ще представлява или не? Питам от любопитство да видя колко е напреднал вирал маркетинга :-)

 6. Знае се единствено, че ще е нещо голямо и интересно :) Което си е напредък :)

 7. Имаше няколко човека които знаеха :)
  Сайта вече е в софт бета версия :)

Вашият коментар