Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Видове DVR устройства за видеонаблюдение

27 септември 2010 | Автор: gvv | Публикувана в Компютри

Видове DVR устройства за видеонаблюдение

Всички модели dvr-устройства (или видеорекордери) условно се разделят и се класифицират по множество фактори. В този пост ще разгледаме видеорекордери в зависимост от техните технически параметри и функционалности.

Производителите и търговските консултанти на техниката за видеонаблюдение разделят видеорекордерите на 3 вида:

  • икономични
  • среден клас
  • професионални

Икономичните видеорекордери са с тясна функционалност и са приложими при изграждане на бюджетна система за видеонаблюдение. Най-подходящи са за видеонаблюдение по малки магазини, където е целтта да има запис и възпроизвеждане и възможно отдалечено онлайн наблюдение през локална мрежа или интернет.

Видеорекордери от среден клас са с по-богата функционалност: отдалечена достъп за управление, входове и изходи за допълнителни устройства от типа PIR датчици, примерно, за активация на записа при алармено събитие (движение или светлина) и spot видеоизход за извеждане на картинката от една камера на втори монитор.

Трети и последен тип са професионалните видеорекордери. Те притежават всички свойства, налични при по-нисък клас видеорекордери описани по-горе. Освен това имат възможност за допълнителни Loop или Matrix видеоизходи, способни да изведат картинката от една камера на един отделен монитор и са подходящи за изграждане на видеостени. Тези dvr устройства притежават и висока аналитична способност: преброяване на обекти, интеграция с POS устройства, аларма при липсващ от сцената предмет, аларма при забравен предмет и много други. CMS софтуера е подходящ при проектиране и изграждане на видеоцентрове, при необходимост от наблюдение на множество обекти с видеонаблюдение от едно място. Тук се подразбира инсталацията на няколко видеорекордера, които се обединяват и се наблюдават на едно място.

Видеорекордерът за видеонаблюдение трябва да се избира много внимателно след съставяне на списък всички нужди и изисквания на клиента.

Няма подобни статии.

Автор: gvv

Този потребител е публикувал 52 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар