Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

За и против лекарствата

5 юли 2010 | Автор: rusenez | Публикувана в Здраве & Фитнес

В общественото пространство от дълги години се задава въпроса полезни или вредни са медикаментите за здравето на човека. Сред хората съществува объркване в крайна сметка кое е по изгодно за личния им организъм. Отговора на този въпрос може да намери всеки сам за себе си. Ето ги и моя:
В рамките на хиляди години човек съществува и оцелява без дори да знае за съществуването на химични елементи без да знае, че растенията фотосинтезиран… Човек е живеел съвместно в природата в един чист свят. Набавянето на необходимите му витамини за здрав организъм не са идвали от таблетки, а от качествени растителни продукти, които за разлика от днешните не натрупват в себе си нитрати и нитрити. Следователно личното мое мнение е, че лекарствата и тяхното приемане е наложително само в тежки случай при опасни заболявания, а достигането на тежки заболявания в повечето случай се дължи на прекалено откъсване на човек от природата. Едно малко доказателство подкрепящо моята теза е факта, че никога досега в човешкото общество е нямало толкова много болни хора. Днес в България почти всеки пенсионер е с високо кръвно и пие по една шепа лекарства, но в същото време не иска да живее на село и да си произвежда сам зеленчуци, а търси шума на града и мазните (но вкусни за него храни). С подобен живот всеки един от нас ще продължава да пие шепа хапчета и да трови организма си вместо да намери най-рационалното решение за себе си а именно природно съобразния живот!

Няма подобни статии.

Автор: rusenez

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Коментари (3)

  1. Лошо няма, човек да желае да живее в по динамична среда и не трябва за това да обвиняваме самите хора. По-скоро виновни са производителите и вносителите на некачествени продукти.

    Наскоро започна доста активно да се говори за така наречените ГМО и всекидневният сблъсък на човека с различните храни, при които присъствието му е значимо.

    Според мен, трябва малко да се видоизмени търговията в България и страната ни да вземе пример от много други страни. Нека да подкрепят Българските производители и да им помогнат да пласират Българската качествена стока в страната, а не да ги пращат за износ. А и да не забравяме, че могат да се пуснат специални привилегии за хората произвеждащи БИО продукти с което да ги стимулират.

    Според мен по-голяма вина има страната ни, а не хората които живеят в нея. Ако на пазара имам възможност да си купя БИО домати… много ясно, че ще ги предпочета, поради видимо по-естественият им вид и по-добрите вкусови качества.

  2. ArteFacts

    Едно време са практикували основно народно медицина и честно казано съм пробвал подобни рецепти и съм оставал чудно изненадан. И между другото и аз споделям мнението, че виновна е държавата, че хората забегнаха по градовете… какво друго им остава, като селата замряха?!

Вашият коментар