Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Видове лаптопи

24 септември 2011 | Автор: pen4011 | Публикувана в Компютри

Целта на тази статия е да ви запознае с видовете лаптопи. Има едно сравнение, което често обичам да споменавам, че лаптопът е като колата. Взимаме си такава каквото, ще трябва. За високи скорости- спортен автомобил, за пресечени терени-джип и т.н. Грубо и при лаптопите нещата седят по идентичен начин. Ако искаме да сме в движение и да браузваме и да чатим ни е необходим мини лаптоп (нетбук). Ако искаме да работим с графични програми, ни е нужен така нареченият “заместител на настолен компютър”.

Отдолу, ще изброя основните видове лаптопи:

Мини лаптопи (нетбуци). Това са малки лаптопи с максимална големина на дисплея до 12 инча, в масовият случай 10″. Процесорите им са енергоспестяващи, което удължава живота на батерията. Основното им приложение е за браузване в интернет и чат.  Цените им са съответно по-ниски от на по-големите им събратя.

След тях се нареждат “тънките и леки лаптопи”. Те са по-големи, като размер от нетбуците и имат по-голяма производителност. С тях могат да се ползват по-сериозни приложения, но въпреки това и при тях основната идея е по-голямата  преносимост.

Следват средните по-големина лаптопи. Те са и общо взето най-разпространените. Теглото им варира между 2.2-2.9кг.  Това е оптималният компромис между преносимост и хардуерни възможности.

Най-горе на стълбицата са “заместителите на настолни компютри”. Големината на дисплея е над 17″, натъпкани са с последно поколение хардуер и тежат над 3кг., което не ги прави удобни за пренасяне.За сметка на това тези машини са способни да се справят с най-тежките игри и графични програми.

 

 

Подобни статии:

  1. Видове DVR устройства за видеонаблюдение Видове DVR устройства за видеонаблюдение Всички модели dvr-устройства (или видеорекордери) условно се разделят и се класифицират по множество фактори. В...

Автор: pen4011

Този потребител е публикувал 3 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар