Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Въведение за пелетните котли

30 август 2012 | Автор: Kiril | Публикувана в Друго

Котлите на дървени пелети са един доста популярен уред за домашно утопление което набира все повече популярност сред домакинствата в Европа. Принципът на действие на котлите на пелети е прост. Вместо да се използват електричество газ или въглища за гориво се използват малки дървесни пелети , като при горенето им се отделя нужната топлина за отоплението. Котли на пелети има в доста от средностатистическите домакинства в страните в Европа заради по-ниската им цена сравнимо с цената на другите течни и твърди горива.
Едно от главните предимства на отоплението с котел на пелети е това ,че продукта – горивото за тях(пелетите) се изработва напълно екологично без допълнителни химикали.

Друго преимущество е високото КПД на изгаряне на пелетите в горивната камера на котела , като по този начин отделяната пепел е минимална. Пелетите са предпочитано гориво и защото могат да бъдат изработвани от всякакъв вид отпадна дървесина – стари дървени мебели , дървени остатъци от промишлеността и др.

При котлите на пелети отделяното количество отпадни газове е и много по-малко в сравнение с котлите които изгарят нафта или друг тип твърдо гориво. Така вие мислите както за дома който отопляте така и за околната среда , като намаляте количествата на вредни емисии във въздуха .

Допълнителната автоматизация на процесите по изгаряне и запалване правят тези котли много подходящи за всеки тип домакинство. Компютърни термостати следят за температурата като поддържат зададената от вас постоянно 24 часа. Единственото нещо което вие трябва да правите е да зареждате бункера на котела с пелети и да изпразвате отпадният сандък с пепел когато се напълни.

Предимствата при използването на водогреен котел на пелети е ясно – пестите време , средства и същевременно намалявате емисиите на въглероден диоксид във въздуха които биха се отделяли при алтернативните методи за отопление.

Подобни статии:

  1. За пелетите – кратко и ясно Пелетите наскоро нашумяха като средство за отопление, но какво представляват те ? Пелетите са твърд горивен материал с цилиндрична форма...
  2. Оптимална топлинна изолация Търсенето на технически средства за ограничаване на разхода на енергия за отопление при запазване на качеството на микроклимата в помещенията...

Автор: Kiril

http://www.feabg.com

Този потребител е публикувал 9 статии.

Вашият коментар