Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Гастритът – видове и симптоми

15 април 2012 | Автор: iZdrave | Публикувана в Здраве & Фитнес

Гастритът представлява патологично състояние на стомашната лигавица.Много мъже и жени, които усещат болки в областта на стомаха, не страдат от гастрит. Голям брой от заболелите не показват характерните за заболяването индикации. Гастритът бива остър и хроничен.
Хроничен гастрит – хронично възпаление на лигавицата на стомага с етапи на изостряне и подобряване. Може да бъде поради развитие на острия гастрит. Възможно е да бъде породено от множество източници: различни типове хранителни продукти, също като при острия гастрит, но при по-продължително приемане; съпътствуващи хронични и инфекциозни заболявания. Дели се на няколко типа: атрофичен, повърхностен, ерозивен, гигантски.
При ерозивният гастрит при засегнатите се наблюдават следните индикации: болка в горната част на корема, подобна на тази при язва. В някои случай има видими кръвотечение.
При атрофичният гастрит засегнатите се оплакват от намаляване или липса на апетит, повишено отделяне на слюнка, лош вкус в устата, болки и тежест в горната част на корема при нахранване. Езикът получава червен цвят и се изглажда. Засегнатите отслабват.
Гигантският гастрит се наблюдава рядко, като в повечето случаи се наблюдава при мъже. Засегнатите се оплакват от болки в горната част на корема, в част от случаите повръщат стомашно съдържимо с кръв, или се открива присъствие на кръв и в фекалиите, липса на апетит, отслабват на тегло и се открива малокръвие.
Повърхностният гастрит е характерен за хора които са под петдесет годишни. Страдащите имат индикации като често оригване, парене, тежест и подуване в горната част на корема. Често изпитват болки на гладно и след нахранване.
Остър гастрит – остро възпаление на стомашната лигавица, което може да е причинено от множество причинители: приемане на студени или горещи напитки, пикантни ястия, преяждане, алкохол, продължителна употреба на някои лекарствени продукти и др.
Част от симптомите на острият гастрит биват: обложен език, сиво-бял на цвят; болки в стомаха; тежест в горната част на корема; суха уста или силно отделяне на слюнка

Подобни статии:

  1. Тумор на стомаха Заболяването се намира на едно от началните места като причина за смърт. При мъжете се открива около два пъти по-често...
  2. Домашно лекуване на гастрит Лекуване използвайки кокосов орех на гастрита Полученото от кокосовия орех кокосово мляко е чудесен лек при терапията на гастрит. Чрез...
  3. Видове козметика за лице с хидратиращо действие според вида на кожата? Знаете ли как да хидратирате кожата на лицето си? Първо трябва да знаете какъв тип е вашата кожа – суха,...

Автор: iZdrave

Този потребител е публикувал 4 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар