Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Групово пазаруване – Нека всички са доволни, когато има сделка!

Груповото пазаруване навлиза с невероятни темпове у нас. Сега задължително ще се блъсне в „Побългаряването”, нужно ли е наистина това или просто е неизбежно? Във всеки такъв сайт, всеки ден има сделка, която седи 24 часа или 48 часа. Това са сделки на деня, които са с намаления от 50% до 90%. Идеята е всички да останат доволни и да има сделка. Как се постига? Търговците предлагат стоки или услуги с голямо намаление, но получават нови, реални клиенти безплатно. Клиентите купуват на значително по-ниска цена, а сайтовете взимат малка комисионна. Всичко изглежда идеално на теория, но на практика трябва да се внимава. Изненадите излизат от няколко места. Ще се опитам да изброя всички познати до момента.

Да започнем с проблемите за търговците: те трябва да внимават какви договори подписват, някои искат 50% от продадените ваучери, това е първото им безумие, второто е, че не дават парите на търговеца поне 2 месеца, всъщност не ги дават докато не изтече срока за използване на ваучерите и после плащат само за използвани такива. Така превръщат търговеца в роб на сделката, събирач на листчета и в крайна сметка му взимат парите за хората които са си купили неговата услуга, но не са имали време да я използват. Друг проблем е счетоводството, много сайтове не са помислили за него и правят противозаконни действия, като ви карат да издавате фактури за всичките пари, а реално вие не сте купили нищо от тях.

Проблемите на клиентите са няколко вида: първо трябва да проверят дали сделката която искат да  купят е на реална цена и с истинско намаление – гугъл върши идеална работа за тази цел. Второ нещо което задължително трябва да проверите е мястото на което ще ви извършват услугата, не рядко се оказва, че то няма нищо общо със снимките на сайтовете. Условията на всяка сделка трябва да се четат много внимателно, често се оказва, че не сме видели нещо там и всъщност сделката не ни устройва.

И малко за самите сайтове в които има сделка всеки ден с тези така желани от нас, огромни намаления. Проблеми с получаването на ваучери в колектива, изпищяха над 30% от клиентите им. Проблем с използването на ваучерите от грабо, защото продават не пресметнато големи бройки и търговците не могат да ги изпълнят. Някои от сайтовете имат минимален брой закупени ваучери и ако той не се достигне, ваучера ви става не валиден. От там и проблема с връщането на парите, особено на хора закупили ги през изипей.

Сега, когато знаете всичко това, може спокойно да си пазарувате. А ако имате съмнения, питайте по форумите или стените на съответния сайт, четете коментарите на другите хора по тях. Това му е хубавото на интернет, нищо не остава скрито. Нека направим така, че като има сделка, всички да са доволни наистина.

Подобни статии:

  1. С какво сайтовете за групово пазаруване, намаления и отстъпки могат да помогнат на моя бизнес? Аз имам малък ресторант и искам да намеря повече клиенти Именно на този въпрос ще се опитам за отговоря в...
  2. Когато стане въпрос за хороскопи Когато стане въпрос за хороскопи всеки се сеща за някой любим сайт, който посещава често. Честите посещения са най-вече заради...

Автор: didiandreeva

Този потребител е публикувал 3 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар