Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Зоопортал- животните и тяхното поведение

7 юли 2012 | Автор: anainsert | Публикувана в Друго

 

Поведението на животните е предвидимо. То се влияе от връзката на анатомията им със заобикалящата ги среда. Известен български зоопортал напомня, че можем да го анализираме чрез наблюдение на различните форми на живот и асоцииране на механизма на техните способности да извършват поведенчески действия.
Поведението на едно животно за определен вид движение се основава върху факторите на околната среда, които пряко влияят на вродените механизми за оцеляване на вида.
Въпреки това, някои форми на поведението на животните могат лесно да бъдат анализирани с обикновен сценарий за стимул. Други животни имат сложно поведение. Едни от тях са пингвините. Те са нелетящи птици. Поради физическия си размер,
те по своята същност имат по-голям церебрален капацитет. Тази анатомична особеност значително усложнява качествения анализ на поведението на пингвините.
По време на брачния сезон мъжките пингвини са териториално агресивни. Това се дължи на дисбаланс в количеството тестостерон в организма. Женските пингвини са пасивни и покорни, поради по-големите количества естроген, който се съдържа в тялото им.
В заключение, независимо от вида им, физиологията на животните зависи от анатомичното им устройство. Някои поведенчески реакции са принудително породени заради необходимостта от оцеляване, а други се влияят от околната среда. Поведението на определено животно се диктува от еволюционната му генетична конфигурация.

Подобни статии:

  1. Алуминиевите табелки и тяхното приложение Месинговите табели се срещат в разнообразни размери и цветове. По отношение на дизайна също има огромно разнообразие и обикновено зависи...
  2. Климатичната техника – напредничава технология и умерени цени Климатичната техника все повече се налага на пазара, с напредничавата си технология и умерени цени тя става предпочитана от повечето...

Автор: anainsert

Този потребител е публикувал 11 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар