Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Индикатор за IHB и PAD технология в апаратите за кръвно

10 септември 2013 | Автор: Ivan Ivanov | Публикувана в Здраве & Фитнес

Ако Вашият апарат за измерване на кръвното налягане е оборудван с индикатор за нерегулярен сърдечен ритъм IHB или PAD технология, отчитаща аритмия, какво означава това?
При измерване на кръвното налягане на дисплея на апарата може да се появи индикатор за нерегулярен сърдечен ритъм (IHB). Това означава, че в момента имате неравномерна сърдечна дейност, която е резултат от физическо или психологично натоварване, а може би някакъв вид аритмия. Съвременните апарати с вграден такъв индикатор веднага улавят това състояние на човека и го показват на дисплея. В същото време, уредите извършват абсолютно точно и прецизно измерване на кръвното налягане. Ако на дисплея на Вашия апарат за кръвно индикаторът за нерегулярен сърдечен ритъм започне да се появява често е добре да се консултирате с лекар.
Апаратите от новото поколение имат вградена PAD технология (Pulse Arrhythmia Detection). По време на измерване, ако има наличие на аритмия, то уредът веднага ще го покаже на дисплея чрез специален символ за аритмия. Уредите с тази вградена технология могат да извършат точно и прецизно измерване при наличие на аритмия и в същото време да сигнализират за нея, т.е. предупреждават в най-ранен стадий от нейната поява за наличието й!
Но каква е съществената разлика между двете технологии? Апаратите с индикатор за нерегулярен сърдечен ритъм веднага ще отчетат неговото присъствие, но Вие няма да знаете кои са причините: дали просто сте емоционално или физически изморени, или имате реално наличие на аритмия. В какво се състои достойнството на апаратите са PAD технология? Тези уреди няма да отчетат вашето емоционално състояние или физическо натоварване, а ще реагират именно при наличие на аритмия. Т.е. ако имате промяна на ритъма поради някаква външна причина, апаратите с PAD технология няма да реагират, но ако имате аритмия, то на техния дисплей ще се появи знакът за аритмия.
Ако символът за аритмия започне често да се появява на дисплея, задължително се консултирайте с лекар. Ранното откриване на аритмията може да предотврати по-тежки заболявания и техните усложнения.
И двете технологии IHB и PAD са в помощ и са ценни за съвременния човек, тъй като апаратите, в които са вградени извършват правилно измерване и отчитат наличието на нерегулярно биене на сърцето, а PAD технологията открива аритмията.
Но IHB е по-скоро техническо решение за измерване на налягането при наличие на нерегулярно биене на сърцето и не може да отличи аритмията от артефактите, за разлика от технологията PAD.
Технология PAD е патентована технология на компания за медицински уреди Microlife. Тя е вградена практически във всички техни автоматични и полуавтоматични апарати за измерване на кръвното налягане над лакътя и на китката.
Изключително важно е редовното измерване на кръвното налягане. Неговите показания са важен индикатор за състоянието на човек, за наличието или развитието на дадено заболяване. Съвременните апарати за измерване на кръвното правят това редовно измерване лесно в домашни условия, по време на път или работа, а вградените в уредите технологии гарантират прецизно измерване и винаги ще сигнализират при наличие на неравномерен ритъм на сърцето или аритмия. Изборът е Ваш на какъв апарат за кръвно да се доверите.

Подобни статии:

  1. Апарат за измерване на кръвното налягане Когато някои от близките ни страда от високо кръвно налягане или самите ние имаме такива здравословни проблеми, първото нещо, което...
  2. Климатичната техника – напредничава технология и умерени цени Климатичната техника все повече се налага на пазара, с напредничавата си технология и умерени цени тя става предпочитана от повечето...
  3. Часовниците Tissot T-Touch – висока технология само с едно докосване Едно от най-забележителните технически постижения на Tissot са часовниците с усъвършенствана технология на допир с пръстите на ръката. Тази технология...
  4. Видове часовници и как да изберем? Има много хора, за които часовника е безполезно и ограничаващо устройство и въобще не се интересуват от различни видове и...
  5. Часовникът – като символ на просперитет Без значение какво казваме че е най важно за нас ( всеки човек има свои собствени приоритети и предпочитания )...

Автор: Ivan Ivanov

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар