Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Какво представлява газови инжекцион?

17 юни 2013 | Автор: eSale | Публикувана в Образование

Много от Вас са се чудили какво реално представлява газовия инжекцион и как реално би могъл той да спести част от месечните ни разходи за гориво. Въпросът става все по-актуален и независимо от стандарта на даден човек, той прибягва до него. В следващите няколко абзаца ще дадем детайлно какво представлява тази система и какво я прави толкова добра, имайки предвид че фабрично колата ни се задвижва с друг тип гориво.

Газовият инжекцион представлява компютърна система, която прецизно следи работата на бензиновия и еквивалент (инжексион), като по този начин поддава импулсни сигнали спрямо, следейки го. Командите се поддават на газовите дюзи, като по този начин се пръска пропан-бутана с точността, с която се пръсва бензин от бензиновия инжекцион.

Изхождайки от горната дефиниция, газовият инжекцион е аналог на бензиновия, с единствената разлика, че горивото е пропан-бутан. Начинът, по който и двата действат следва една и съща логика, като по никакъв начин не се изменя реда на впръсквания и количеството гориво, нужно за задвижването на цилиндрите.

Друга разлика, която може да се направи между тях е, че в смукателния колектор на газовия инжекцион не се натрупват гориво, което от своя страна прави този вариант по-безопасен и надежден.

Всеобщ факт е, че газовият инжекцион е трето поколение газови уредби. В това, 3то поколение, системата може да се похвали с по добра икономичност, надеждност и мощност – нещото, което всеки истински любител на автомобилите иска. Колите, в които най-добре могат да “приемат” тази система, са всички с с електронно многоточково впръскване на горивото.

Използването на тази система гарантира на своя собственик си реални икономии на горивото. Истината зад това се крие в прецизното управление на самото впръскване на горивото. Това е гарантира и своевременен преразход, изразяващо се в ненужното обогатяване на горивото. “Натискане на гаста” придобива и друго значение.

Друга причина, поради която определен кръг хора минават на газов инжекцион е и броя вредни емисии, които са значително по-малко. Въпреки всички модификации и промени, газовият инжекцион не променя функционалността си спрямо катализатора.

В ежедневието си може да забележите силната им употреба, което ги превръща и в добро техническо приложение за бензиновите автомобили, независимо дали говорим за метан или пропан-бутан. И като всеки един потребител, ние започваме да задаваме въпросите си, които най-често са:

- Коя марка е най-добра за автомобила, допирайки се до съотношението цена/качество?

- На кой производител можем да се доверим?

- Какви предимства има пред бензиновия инжекцион?

- Коя система е най-подходяща за моя автомобил?

На тези въпроси специалистите успяват да дадат отговори, като не само информират потребителя, но и го консултират с цел той да се почувства комфорно, все едно минава на по-добро решение, както и е в действителност.

Намаляване на изгорелите газове и вредни емисии.

През 2000 година в Европа се въвежда т.нар. European on board diagnostic /EOBD/, което е унифициран стандарт за диагностика на всички видове автомобили. След въвеждането му от съответната комисия се следят изгорелите газове на колите, като не след дълго се въвежда стандарта Euro 1, а с през годините той се повишава, стигайки до моментните, върху които се работи – Euro 5 и Euro 6.

Работа на двигателя със инсталираната система.

Сменяйки бензиновия инжекцион с газов, това което може да се отбележи като съществена промяна е горивната система на автомобила. При старите автомобили тази промяна не оказва влияние върху двигателя, докато при новите – има известен шанс за влошаване на двигателя. Причините най-често са в това, че имат завишени критерии за изгорелите газове, като по този начин работата на двигателя се променя и датчиците регистрират тези промени в горивото. Избягването на този момент идва именно с помощта на газовия инжекцион, които адекватно избягва този момент, работейки с правилата дозировка на горивната смес.

Наистина ли е изгодно?

Не е тайна за никой, че е в момента пазара е залят от различни предложения, ставайки дума за газови системи. Често се следва и логиката, че не е нужно да се инвестира много, защото има и евтини варианти. Естествено, за малко пари, вие ще получите по-нисък клас газови системи, които са Euro 1, максимум Euro 2. Високите класове са предпочитани, но и там вече си заслужава.

Предимствата, които има газовия инжекцион са:

- Намалява вредните емисии и отработените газове на автомобила.

- Повишава живота на двигателя (до 2-3 пъти повече от бензина).

- Увеличаване на пробега.

- Намаляване на разхода на гориво до 50%.

Сега вече стана ясно, че това не е алтернатива, а доста добра опция за всеки един собственик на бензинов автомобил.

Подобни статии:

  1. Защо хората избират газовия инжекцион пред бензина? Поради стабилното покачване на цените на бензина, което се наблюдава в последно време, все повече потребители търсят алтернативни горива за...
  2. СЕРВИЗИТЕ ЗА ГАЗОВ И МЕТАНОВ ИНЖЕКЦИОН В СОФИЯ Знаете, че когато имате монтирана газови или метанова уредба на автомобила си, независимо дали той е карбураторен или инжекционен, през...
  3. Какво представлява здравето Здравето представлява нивото на функционална и метаболитна ефективност на всяко живо същество. При хората, това е общото състояние на един...
  4. Акумулатори Двигателят с вътрешно горене е едно от най- популярните устройства които използваме в днешно време. Всеки ден по целият свят...

Автор: eSale

eSale.bg е дигитална агенция, занимаваща се с популяризиране на бизнеса в интернет. Наши клиенти са както малки и средни компании, така и големи бизнеси. Нашата цел е да бъдем максилано ефективни. Ние вярваме, че когато носим печалба на клиентите ни, ние си гарантираме и едно силно партньорство с тях.

Този потребител е публикувал 5 статии.

Вашият коментар