Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да заблестят отново златните бижута

3 юни 2011 | Автор: business | Публикувана в Мода

Да поддържаме златните си бижута в добър вид е доста лесно и е възможно да се извършва у дома. Въпреки, че златните бижута няма да потъмнеят подобно на други метали, те могат да съберат прах и мръсотия и да намалее блясъка им. За да поддържате златната си бижутерия с вид на нови, пробвайте тези елементарни трикове.

Сапунка и вода

Вярвате или не, но можете да изчистите злато със сапун и вода, но това се прилага успешно при накити, които са гладки и нямат скъпоценни камъни по тях. За начало подгответе малък съд с топла, но не твърде гореща вода и капнете малко количество от препарат за миене на съдове. Сложете бижуто в разтвора за 20 минути. След това изплакнете и подгответе суха памучна кърпа, за да подсушите бижуто. Чрез този трик ще изчистите всички мръсотии от козметика и всекидневно носене, и бързо ще възвърнете предишния блясък на накитите ви.

Почистване на златни бижута със скъпоценни камъни

Ако вашето бижу има скъпоценни камъни, бихте могли да го почистите в дома ви, без да се притеснявате, че ще увредите скъпоценните камъни. От изключително значение е да не слагате бижуто в сапунка, тъй като тя може да влезе в тесните пространства между метала и скъпоценния камък и да причини ръжда, обезцветяване или да разхлаби камъните. В случая следвайте стъпките описани по горе, но вместо да поставите бижуто във вода, навлажнете сух парцал в течността и внимателно го изчистите с нея. За подсушаване използвайте отделна кърпа. След това поставете бижуто да изсъхне, така, че ако има вода в него да може да се оттече без затруднения.

Почистване на труднодостъпните места

Ако вашите златни накити имат труднодостъпни за почистване места, просто потапяне в сапунка няма да помогне. Вземете четка за зъби с много мек косъм и я използвайте за почистване на труднодостъпни места.  Почистването на златни бижута в къщи е сравнително лесно и не струва пари, а може да ви помогне да възвърнете блясъка на любимото ви бижу.

Подобни статии:

  1. Как да отличим качествените бижута от ментетата ? В последните години успоредно с развитието на интернет технологиите се наблюдава и голям бум в on-line търговията с най-разнообразни стоки,...
  2. Бижута с вашия почерк – Dezire Всяка дама иска да бъде по своему уникална и стилна. Какъв по-лесен начин да се сдобиете с бижу-уникат, освен да...

Автор: business

Този потребител е публикувал 3 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар