Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да отличим качествените бижута от ментетата ?

4 май 2011 | Автор: prisona | Публикувана в Мода

В последните години успоредно с развитието на интернет технологиите се наблюдава и голям бум в on-line търговията с най-разнообразни стоки, в това число и бижута. И както при всички категории стоки, така и при бижутата има истински, качествени, оригинални, има и ментета.

Често на клиента му е много трудно да различи едните от другите, защото те всички биват предлагани с лъскави цветни картинки, на монитора изглеждат прекрасно, описанията им са еднакви, начините на доставка са едни и същи. Понякога даже и цените им са горе-долу едни и същи, макар че в повечето случаи преимуществото на ментето е ниската цена. Как тогава да не се заблудим и да купим качествено бижу по интернет, а не менте, което да ни изненада неприятно след отваряне на опаковката му, от която понякога изпада даже и фалшив “сертификат”, отпечатан в незнайна родна печатница по метода “copy-paste”.

Колкото и да изглежда трудно, все пак биха могли да се имат предвид някои съображения, които да ни предпазват до голяма степен от неприятни изненади. И понеже нашата специализация са бижутата с кристали Swarovski, ще се концентрираме с няколко съвета конкретно в тази категория, макар че те до голяма степен важат за всички видове бижута като подход и критерии за преценка. На първо място – колкото и сериозен и разноцветен да Ви изглежда сайтът, от който се каните да поръчате Вашето бижу, опитайте се да разберете кой всъщност стои зад него, коя е фирмата, на кой конкретен адрес, с каква история е, на коя голяма фирма е представител (задължително трябва да има и интернет страница на голямата фирма, ако искаме да проверим достоверността на твърденията за представителство), от колко време е представителството и т.н. Защото е наистина рисковано да поръчаме бижу от сайт, в който в раздел “Контакти” има само един мобилен телефон и форма за обратна връзка, без фирма, без адрес, без име – от кого всъщност поръчваме?
Второ – цената. Колкото и да ни се иска да купим евтино бижу с истински кристали Swarovski например, трябва все пак да преценим, че цени от порядъка на 10 лв., 20 лв., 30 лв. са просто неадекватни за този клас бижута. Те по-скоро съответстват на далекоизточни копия на оригиналите, независимо от шарените опаковки и “сертификатите”, за които говорихме по-горе. Всяко бижу с истински кристали Swarovski има своята цена и наше е решението, дали искаме да я платим, или все пак да спестим и да посегнем към ментето. А далекоизточни ментета на истинските кристали Сваровски колкото искате, само че разликата в полировката и блясъка се вижда веднага след отваряне на опаковката и изпадането на “сертификата”. Тогава преглъщаме горчиво.

Трето, важно е да видим, че фирмата има и представителен офис на конкретен адрес, още по-добре представителен магазин на леснодостъпен адрес, а не оперира от някой гараж или таван в покрайнините на града. При всички удобства на on-line пазаруването, когато сме решили да похарчим 100-200 лева за качествено бижу с оригинални кристали Swarovski, си струва да жертваме малко време и да посетим представителния магазин на фирмата, като освен удобството на пробването на място на бижуто, може да видим и пробваме още стотици подобни бижута и дори да оптимизираме избора си.

Пример за подобно удобство и възможност за оптимизиране на избора ни дава сайтът http://bijutaonline.com/ – мястото, където могат да се видят наистина оригинални бижута с истински кристали Swarovski на подобаващи цени.
В действителност това е on-line магазинът на оторизирания вносител и търговец на истински кристали Swarovski за последните няколко години, притежаващ единствения издаден до момента сертификат за това от Swarovski AG – Crystal Zone Original.

Бижутата, представени в сайта, са дело на наши дизайнери, умело съчетали  уникални технологии за вграждане на кристалите в метал, или на сериозни западноевропейски фирми от Италия, Испания и др.

Качеството и произхода на кристалите Swarovski са гарантирани, сертификатите са истински, всички бижута могат да се видят и в on-line магазина, и в реалния магазин на фирмата в София, а представителството на фирмата и връзката  и със Swarovski AG – Австрия могат да бъдат проверени винаги.

Естествено, това не е единственият сайт, където могат да се видят и купят оригинални бижута с истински кристали Swarovski, но нашият съвет към всички желаещи да ги притежават е да подходят към избора след внимателна преценка на гореизложените съображения. Така няма да се разочароват.

Подобни статии:

  1. Истинските кристали Сваровски – кой ги продава в България ? Както вече мнозина знаят, кристалите Сваровски и по-точно линията Swarovski elements на световния гигант от Австрия се отличават с огромно...
  2. Участие в конкурса “СТАНИ ЛИЦЕ НА CRYSTAL MYSTIQUE” Участвайте в  конкурса ” СТАНИ ЛИЦЕ НА CRYSTAL MYSTIQUE ” и спечелете награда комплект “DIVA”by CRISTALUNA Класиралият се на първо...

Автор: prisona

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар