Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да запазите батерията на смартфона си

15 април 2012 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Друго

Сдобиването с евтини самолетни билети е по-лесно отвсякога и колкото повече хора пътуват, толкова повече се оформя определена култура на летене. Част от нея е и това как да ползваме максимално ефективно телефона си.

Закъсненията на полетите могат да означават часове, прекарани на летището. А те, от своя страна, могат да се превърнат в прогресивно намаляващи проценти на батерията на смартфона ви.

За да мине времето по-бързо, често се улисваме в използване на телефоните си, без да си дадем сметка, че батерията ни може бързо да падне. Затова, вместо в последствие да претърсвате летището за място, където можете да си заредите телефона, по-добре се възползвайте от тези няколко съвета, които ще ви помогнат да спестите от батерията си, така че да не се окажете без телефон във важен момент.

Вибрацията

Слагането на телефона в режим на вибрация може да изхаби батерията по-бързо отколкото си мислите. Този режим е подходящ за кино или по време на събрание, но ако искате да спестите батерия, по-добре не го използвайте, когато сте на летището.

Изключване на GPS и други

GPS устройство на мобилния ви телефон използва много от ресурсите на батерията, когато е включено. То се свързва с различни сателити, за да се установи актуалното ви местоположение. Същото важи и за приложенията, които търсят местоположението ви, те отново хабят много батерия, затова ако наистина не е необходимо, по-добре забравете за тази услуга, когато пестите батерия. Изключването на Wi-Fi също ще е от полза за нея, колкото и да ви е трудно да си представите живота извън мрежата.

Изключване на Bluetooth

Може и да обожавате своето Bluetooth хендсфри, но то определено е кошмарът на батерията на телефона ви. А и без това носенето му изглежда странно, когато не говорите.

Затворете приложенията

Съвсем наскоро във вестник Капитал се появи доста интересна и информативна статия, в която можете да видите колко много батерия хабят приложенията, особено онези от типа хвърляне на разярени птици върху нищо неподозиращи прасета в клетки. Затова, за да си запазите батерията, запазете приложенията за времето в хотела.

И накрая, колкото по-голям е екранът на вашия смартфон, толкова повече мощност използва. Ако намалите яркостта по подразбиране, ще понижите и енергията, необходима за захранване на екрана, като по този начин ще спестите батерия.

Подобни статии:

  1. Как да подобрите издръжливостта на батерията на лаптопа При продължителен път с влак или докато чакате в гарата; искате да прегледате новините; докато си пиете сутрешното кафе или...
  2. Как да удължите живота на вашата батерия за лаптоп   Как да удължите живота на вашата батерия за лаптоп Няколко съветева за това как да удължите живота на батерията...
  3. Батерии за лаптоп – правилната поддръжка удължава живота им Какво трябва да знае всеки, които притежава или възнамерява да си закупи лаптоп, и по специално батерия за лаптоп. Ето...
  4. С калибрирането на вашата лаптоп батерия можете да увеличите живота и с до 80%. Разберете как! Въпреки, че на пазара излизат все по-добри батерии за лаптоп не трябва потребителите да забравят, че редовното калибриране е от...
  5. Li-Ion батерии за лаптоп с гаранция за качество Ако често ви се налага да сте на път и ваш верен придружител е вашия лаптоп, е добре ако батерията...

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар