Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да ни одобрят за кредит?

6 юли 2011 | Автор: simeon | Публикувана в Без категория

Лихвите по кредитите в последно време са невероятно високи и продължават да се покачват всяка година. Очевидно банките печелят солидно от тази дейност и въпреки това е изключително трудно да бъдете одобрен за заем.
Всеки, който е имал нужда от определена сума вероятно вече знае че взимането на кредит от банка е сериозно изпитание. Кредити не се дават на всеки. Даже напротив- трябва да сте финансово преуспял, с дългогодишна стабилна работа на висока заплата, много имоти и какво ли още не. Очевидно е че такива хора нямат нужда от кредити.
За да ни одобрят за кредит е добре първо да си отговорим на въпроса „Какво точно искат от нас кредиторите?“. Те разбира се искат да знаят всичко за вас и всъщност ще го научат. След кратко проучване ще ви познават по-добре от собствените Ви родители. Но все пак си имат няколко любими сектора на проучване, с които сега ще Ви запозная и е добре да проучите преди тях:
- Историята Ви на трудовия пазар.
За кредиторите е много важно да знаят на какви длъжности сте работили? За какъв период? Способни ли сте да да задържате работата си? Оставали ли сте без работа за дълги периоди от време?
- Предишните Ви местожителства.
С две думи- под наем ли живеете или притежавате собствено жилище. Ако е второто ще имате огромен плюс, независимо дали жилището е лично Ваше или е семейно.
По-добре е и ако не сте сменяли адреса си често, а се задържате дълго време в един град и на една работа.
-Някакви „издънки“, свързани с Вашето име.
Проверяват цялата история на името ви. Дали сте осъждани, дали имате предишни заеми, и други подобни. Дори закъсняло плащане на сметка за ток, парно или стара неплатена сметка за ток може да се окаже „спънка“ в кандидатстването Ви за кредит.
Добре е Вие да направите това проучване преди банката и да го „поизгладите“. Естествено е трудничко да промените предишните Би местожителства, но пък спокойно може да потърсите и оправите стари сметки за телефон например. Успех с кандидатстването. Ако цялата Ви история с предишни кредити, работодатели и местожителства не е толкова „розова“ и кандидатурата Ви за кредит не е одобрена не се предавайте. Има много други неща, които ще Ви издигнат в очите на кредиторите.

Подобни статии:

  1. По-малките банки – лидери при отпускането на бързи кредити Според обнародвана статистика на БНБ (Българска Народна Банка) делът в отпускането на бързи кредити на по-малките и средни банки и...

Автор: simeon

Този потребител е публикувал 12 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар