Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да предпазим дома си от кражба?

29 май 2012 | Автор: klucharsofia | Публикувана в Друго

Всеки иска да защити дома си, но не всеки е наясно с нещата, за които трябва да се замисли и направи, за да се чувства сигурен и защитен в собствения си дом или когато отсъства от него.Целта на нашите съвети за предпазване от взлом е да Ви запознаем с принципите и най-новите тенденции в заключващите системи и тяхното удачно съчетаване, така че да сте защитени.

1. Врата

Вратата, която имате трябва да бъде сигурна и да предлага надеждна защита от взлом. Препоръчваме Ви да използвате блиндирани метални врати със допълнителни шипове против вадене от пантите и със значителна дебелина. Колкото е по-стабилна вратата, толкова по-трудно бива преодоляна. Обърнете внимание на слабите места като панти, процепа от пода до вратата и зоната около бравата.
Сигурната врата е първата крачка към по-сигурен дом!

2. Брава

На първо място е основната брава. Това е бравата, към която са прикрепени дръжките за отваряне на вратата. Важно е тази брава да е сигурна, със защити срещу разпробиване и изкъртване, тъй като дори и най-сигурната секретна ключалка би била лесно преодоляна ако се строши бравата. Към настоящия момент, най-доброто решение е да монтирате основна секретна брава с многоточково заключване(този момент зависи и от вратата, която изберете). В близкото минало по-сигурни бяха касовите брави, но към настоящия момент по-висока сигурност бихте получили чрез закупуването на сигурна защитена секретна брава в комбинация със секретна ключалка с висок клас на сигурност.
Нашето предложение за Вашата сигурност е да инсталирате основна секретна шипова триходова брава . Бравата е с опция за монтаж на бронировка против разпробиване.Подходяща за метални и блиндирани врати.

3. Ключалки

Секретните ключалки(познати още като секретни патрони) се вграждат в секретните брави и завъртат заключващия механизъм на самата брава. В ключалките се вграждат различни защитни механизми, които възпрепятстват пробиването, чупенето и манипулирането на ключалката. Включително и патентоването на формата на ключа, която не може да се намери или купи никъде освен от производителя с картата на секретната ключалка.
Секретните ключалки са създадени така, че да са едновременно добре изглеждащи и в същото време максимално сигурни.

4. Бронировка

Въпреки всички вградени защити в самата ключалка, ние препоръчваме, над нея да се постави и бронировка, за да се затрудни максимално неоторизирания достъп до ключалката. При вида на бронировката, много от лицата тръгнали да преодоляват нечия врата се отказват, защото опитите проведени от производителя доказват, че справянето с всички препятствия поставени правилно се изисква прекалено много време, усилия, оборудване, шум и няма гаранция за успех.
В самата бронировка са поставени сачми против разпробиване, изработена е от специална закалена стомана.

5. Допълнителното заключване

Желателно е и поставянето на допълнително заключване, което още повече ще затрудни крадеца. За целта препоръчваме да монтирате допълнителна секретна брава и ключалка с висока степен на сигурност . Поставянето на бронировка на допълнителната брава също е желателно.

6. Сейф за ценности

И не на последно място трябва да се спомене, че основната цел на крадците са ценности и пари, които по принцип не трябва да се държат в къщи без да има специално пригодено за тази цел място.Попитайте кварталния ключар и той ще ви даде ценен съвет за това как и къде да изберете каса,сейф или трезор.
На пазара се предлагат широка гама от каси и сейфове за ценности, документи и оръжие. Важно е сейфовете да бъдат неподвижно захванати за стена или под. Честа практика на крадците е директно да откраднат целия сейф, както е заключен, затова трябва да се уверите, че вашия сейф няма как да бъде измъкнат лесно от мястото, на което е поставен. Сигурността на заключващия механизъм на сейфа също е от голямо значение. Колкото по-сигурен механизъм на заключване на сейфа изберете, толкова по-добре ще бъдат защитени вашите ценности.

Подобни статии:

  1. Каква охрана да наемем за дома Ако не сте от хората, които гледат всяка вечер новините, но въпреки това имате приятели и познати, които често се...
  2. Тапети за дома С наличието на толкова разнообразни стилове в интериорното декориране, стенните тапети бележат добри и лоши моменти през годините. В последните...
  3. Как да поливаме цветята в дома си Е-ЦВЕТЕ ООД предлага няколко ценни съвета за всички нас. Те са свързани с поливката на цветята в дома ни: За...

Автор: klucharsofia

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар