Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1846 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Л-карнитин

7 септември 2012 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Здраве & Фитнес

Л карнитин е аминокиселина, от тялото която се произвежда, но от допълнителни дози фитнес активните хора чрез храна се нуждаят или добавки. Основните функции на л-карнитин са изгаряне и освобождаване на организма от мазнините.

Хранителните добавки през пролетния сезон са така популярни за намаляване на телесното тегло, че по популярност диетите за отслабване изместват дори. По-предпочитани и здравословни от диетите са висококачествените креатин и л-карнитин, защото не са съвсем здравословни диетите, а от тях последствията с обратен ефект са понякога дори.  Намалените мазнини и изхвърлените количества вода след прекратяване на диетата се възстановяват бързо. Лошото е обаче, че и мускулната маса се губи, която не се възстановява след диетата. А мускулите са тези именно, които горят калории денонощно. С диетата този метаболитен продукт е изгубен, а се е забавил метаболизма допълнително, което е  още по-лошо. Тук въпросът не е за 2-дневна прочистваща диета, която носи полза несъмнено за токсикирания от некачествените храни организъм, които се консумират ежедневно.

Какво е креатин? Това е химикал, отпадъчен продукт, който в процеса на мускулния метаболизъм се образува и   от  молекула се получава от огромно за произвеждането на енергия в мускулите значение.

Практиката показва, че пазарът днес изобилства от клинично нетествани, но широко рекламирани препарати и с недоказано безвредно действие. С цел ефект от бързо сваляне на килограми, много фирми във формулите си включват съставки, които не обявяват дори на етикетите. Затова купувайте само с доказан произход хранителни добавки, от утвърдени вече фирми, производители и официални вносители.

Л-карнитин е с 2 форми – д-карнитин и л-карнитин витаминоподобна аминокиселина, като биологично активен е само вторият. Организмът от аминокиселината лизин го произвежда, за която витамините В6 и С са необходими, ниацин и аминокиселината метионин, желязо. Л-карнитин на цялото тяло в тъканите има, но с най-високи концентрации са миокарда и костите. Тази аминокиселина предимно в черния дроб се синтезира и в бъбреците.

В тялото около 2% от креатина всеки ден в креатинин се преобразува, който  през кръвния поток се транспортира към бъбреците, които от своя страна го филтрират и чрез урината изхвърлят.

 

Подобни статии:

  1. Камъни в бъбреците – 4 стъпки за разграждане За съжаление повечето хора прекарват седмици докато изкарат камъните от бъбреците, но има начин това да стане за само ден....
  2. Хранителни добавки и подаръци Днес много широко значение придобива грижата за красотата и здравето и повлиява не само върху мнението на женското съсловие, но...

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар