Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Манчестер, Англия

9 декември 2011 | Автор: vagon | Публикувана в Почивки

Третият по големина град в Англия, Манчестър, е подслон на изкуство, музика, театри, значими атракции и културни наследства, както и много спорт и забавления . Чист, модерен, с много красива архитектура, бързо ще прецените манталитетът на този жив град. Прекрасното разпределение на всички забележителности, ви осигурява един лесен достъп и възможност за дълги пътешествия .

Добре е да погледнете предварително прогнозите, защото далечно за Острова, тук също често вали дъжд, но пък в повечето моменти е за временно и силно охлажда центъра през лятото.

Ако желаете преди да започнете вашата ваканция , да хвърлите един бърз поглед над някои от модерните за вас забележителности, „ Окръжността на Манчестър”(Wheel of Manchester), ви отдава една невероятна гледка и то от пресечната точка на града, на площад Ексчейндж(Exchange Square).

Град от викторианските времена, Манчестър и до ден днешен запазва своята доблестна архитектура, която разказва много за хрониката на центъра . Монумента на принц Алберт(Albert Memorial) лежи в средата на площад Алберт пред кметството на центъра . Първата църква (Holy name of Jesus) се вижда на Оксфорд Стрийт. Друга красива постройка е Манчестерската библиотека(Central library). Тя се вижда на площад „Св. Петър”(St Peter’s Square). Кметството е запазило викторианския си стил(Manchester Town Hall). В събота и неделя входът е безплатен за клиенти . Римокатолическата църква(St Mary’s Roman Catholic Church) е смесица от богато украсен интериор в стил 19-ти век, както и работа на модерни творци .
Едни от знаменитите музеи тук са: ArTzu Gallery, Bankley Studios Gallery, която съдържа права на около 30 артиста, Cornerhouse- една знаменита галерия, която съдържа експонати на цели 3 етажа, Manchester Art Gallery, която съдържа независима колекция от произведения, Cube Gallery, която ще ви разкрие индивидуална архитектура и градски дизайн.
В музей Болтън(Bolton Museum) ще ви разкрие много за миналото на Манчестер . Интересна колекция от исторически тоалети ще откриете в изложбата на костюми(Gallery of costum). Други изтъкнати сбирки са Музеят на транспорта, на просветата и индустрията .
Където и да отидете в този град, бъдете сигурни, че ще останете приятно изненадани .
За да си купите онлайн самолетни билети до Англия, трябва да си направите ранна резервация

Подобни статии:

  1. Тери мечтае да поведе Англия във финалите Централният бек на “трите лъва” Джон Тери мечтае да носи капитанската лента на финалите на Евро 2012 през следващата година....
  2. Нова година в Прага 2011/2012 Прага – Златния град, Майката на градовете или сърцето на Европа. Това са някои от имената, които туристите използват, когато...

Автор: vagon

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар