Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Метално хале – правилното строително решение

14 септември 2012 | Автор: avliga | Публикувана в Друго

В тази статия ще разгледаме все по-често налагащите се напоследък постройки от нов тип. Това са сгради, изградени с метални конструкции от типа метално хале. Те са изградени обикновено от метални листове, които се крепят на -U, -C, -M и -Z образни профили. Самите профили, от своя страна, могат да са съответно от плоска, поцинкована и профилна стомана.

Елементите, които изграждат металното хале, биват пробивани и свързани със свързващи елементи. Заваряване почти не е нужно, освен ако има допълнителни
елементи за свързване. Повечето елементи, използвани в построяването на едно метално хале, се свързват основно с помощта на винтове и болтове.

Поради това, самата конструкция на сградата може да се оформи според желанието на клиента, позволяващо различно разпределение на помещенията, вратите и прозорците.
Може би не всички знаят, но веднъж изградено металното хале може да се променя по форма и размер, като се добавят или отнемат изграждащи го елементи

Именно поради това, много частни лица и фирми използват строителството със стоманени конструкции от типа метално хале за производствени цехове, помещения за отглеждане на животни, търговски обекти и много други.

Тъй като този тип сгради са рискови от към корозия, затова се използва поцинкована стомана както или специални бои за покритие на конструкцията.

Като съотношение на качество и цена, този тип строителство води пред традиционното строителство с бетон, тухли и дърво. Освен това то се характеризира и няколкократно по-малки срокове за изпълнение в сравнение с монолитното строителство.

Тъй като изграждащите елементи на металното хале са доста леки, но са здрави и устойчиви, тези сгради от типа метално хале се построяват бързо и лесно, което от своя страна, намалява разходите на време и средства.

Независимо от минималните усилия за изграждането на метално хале, постройките
остават издръжливи и надеждни. Така стават доста необходими на места, където има температурни амплитуди, силен вятър или вероятност от природни бедствия.

Самото изграждане на тези метални халета става на пет етапа

1. В началото е необходимо да се изгради основа (фундамент), върху която ще се постави самото хале.

2. След това металните елементи на основната конструкция се закрепват (анкерират) към основата.

3. Към тях се закрепват допълните елементи, които служат за стени.

4. После идва ред и на покривната конструкция, за да добие халето завършен вид.

5. И накрая се поставят прозорци, рампи и други, които са необходими, за да се финализира построяването на даденото метално хале.

Разглеждайки всички предимства и недостатъци на стоманените конструкции от типа метално хале, се вижда че ползите от този вид постройки са определено повече, тъй като те са не само евтини и практични, построяват се за кратки срокове, но и дават максимална сигурност и защита при всякакви природни бедствия.

Подобни статии:

  1. Предимства на металните къщи В Западна Европа и САЩ металните къщи са популярни но известността им не спира да расте и има защо. В...
  2. Климатици – най-подходящото решение в студ и жега за вашия дом Днес използването на климатици се е превърнало в практика по света. У нас все повече домакинства предпочитат именно този вариант...
  3. Интериорни врати Ако Ви предстои обзавеждане на ново жилище или ремонт, то ще бъде много добре да си поставите и нови интериорни...

Автор: avliga

Този потребител е публикувал 3 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар