Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

На път с влак

19 декември 2011 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

влакМакар и често пътуването с влак да излиза на същата цена като пътуването с автобус или самолет, вътрешните линии в повечето европейски държави, както и тези до съседните такива, спестява на туриста някой друг излишен лев или евро, които могат да бъдат похарчени за по-добър хотел или изкарване в чуждата страна.

ЖП транспортът не е толкова популярен в последните години, но крие значително по-малко рискове от покупката на самолетни билети, както и предлага по-добра възможност да се насладите истински на самото пътуване. Полетите често спестяват повече време, но с тях не можете да се порадвате на местностите, през които минавате, както и да добиете представа за разстоянието, което сте изминали. А макар и пътуването със самолет до чужда държава да е по-бързо, вътрешните влакови линии във Франция и Германия, например, са по-времево изгодни от въздушните такива.

Компанията InterRail предлага евтини железопътни пасове за над 30 европейски държави. Цената им се определя от държавата, в която искате да пътувате, както и от броя дни, за които смятате да го сторите. Може да избирате между пасове за три, четири, шест или осем дена на месец. Най-скъпоструващите дестинации сред избора, който предлагат, са за Швеция, Норвегия и повечето скандинавски държави, като цената им е около 800 лева за шестдневно пътуване първа класа, 600 за втора класа и 390 за ученици,студенти и хора под 26 години.

Френската туристическа агенция предлага както изгодни оферти за железопътен превоз, които включват кратка почивка на различните гари на всеки няколко часа, така и организирани туристически екскурзии до по-известните градове и забележителностите им по време на пътуването. В случай, че искате да отделите повече средства, за да разгледате Централна Европа, една от най-добрите възможности е Дунавския експрес, който също предлага не само пътувания до известните области,но може да ви осигури и хотелски резервации в дестинация по избор, както и самолетни билети за връщане, ако не ви се прибира вкъщи с влак.

Ако си търсите билети за влак за САЩ, Канада, Австралия и Нова Зенландия, препоръчително е да посетите сайтовете на International Rail и Seat 61, за да проверите за по-изгодни оферти.

Подобни статии:

  1. Качество на живот Искате ли високо качество на живот, удобство и комфорт? Резервирайте самолетни билети и Air France ще ви приземи на точното...
  2. Евтини пътувания в чужбина. Идва лятото и възможността да посетим някоя известна туристическа дестинация в чужбина сигурно ви е минавала през ум. Но както...
  3. 7 съвета за по-изгодни самолетни билети С малко планиране и проучване е възможно да пътувате до вашата любима дестинация без това да се отрази сериозно на...

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар