Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Непрекъснато захранване за всичките ви уреди, осигурено от инвертори с истинска синусоида

31 октомври 2013 | Автор: dobringeorgiev | Публикувана в Бизнес

Когато имате нужда да работите с електрическите си уреди в случай на прекъсване на захранването, има два вида инвертори, които могат да ви осигурят енергия за вашите устройства. Това са трансфертерите с модифицирана синусоида и тези с истинска такава. Изборът между тях зависи от конкретните потребности, които имате. Ако просто се нуждаете от мощност само за осветление или захранване на вентилатори, когато има прекъсване на електричеството, то е по-добър вариант да се обърнете към преобразувателите с модифицирана синусоида. Това е така и защото те са доста по-достъпни ценово и са подходящи точно за такива нужди. Но ако трябва да захранвате за работа устройства като компютри, микровълнови печки, хладилници и други по-луксозни електронни устройства, трябва да изберете модели с истинска синусоида. Нека поради това да опознаем по-добре този вид инвертори.

Трансфертерът с истинска синусоида представлява оборудване, което осигурява изходна мощност много близка до тази на предоставяната от електрическата мрежа енергия. Този вид синусоидна вълна е най-ефективната форма на напрежение на променливия ток (AC) и обозначава как токът варира с течение на времето. Поради причината, че този продукт произвежда съвсем същата вълна като тази, подавана от доставчика на електроенергия, той е в състояние да захранва голямата част от електронните уреди, които са проектирани да си служат с мрежовия ток. Ето защо в такъв случай уредите ще работят гладко и безопасно с такъв инвертор и няма да претърпят никакви щети. Този модел е идеален за всички видове съоръжения, включително и най-чувствителните от тях като принтери, компютри, миксери, микровълнови печки и т.н. Това означава, че се предоставя последователно и качествено захранване на устройствата.

Има и друга особеност на тези трансфертери, която ги превръща в правилния избор за захранване на електрониката. А именно – че, когато тези системи работят, няма хармонични изкривявания. Такава деформация може да причини електрически смущения или бучене в звука. Нека не пропускаме, че може да доведе също така до прегряване на оборудването. Поради удълженото резервно захранване, предоставяно от цифровите синусоидални инвертори, домакинството, което е заложило на тях, ще може да намали разходите си за енергия и да спести от електричество.

Нека добавим и това, че новата серия модели на пазара има редица други вградени защити – срещу претоварване, късо съединение, напражение и др. Но тези факти не ви освобождават от ангажиментите на добър собственик – да съхранявате инвертора си далеч от влага и прах. Както и да не покривате вентилатора му и да не поставяте устройства, излъчващи топлина в близост до него. Така бихте предизвикали прегряване на продукта. Разбира се, че не трябва да използвате инвертора, когато проводниците към него са повредени, защото в противен случай ще предизвикате електрически удар.

Има редица производители на преобразуватели, които предоставят на пазара широка гама от такива модели. Вие трябва да изберете този, който отговаря най-точно на вашите изисквания за захранване на домакинските ви уреди. Важно е той да е с желаните функции и да е в рамките на вашия бюджет. Винаги проучвайте добре пазара и се информирайте за детайлните характеристики на трансфертерите. Следете и за наличието на етикети за съответствие с нормите за качество и безопасност. Така ще сте добре подготвени преди да направите своя окончателен избор.

Подобни статии:

  1. Тренировъчни уреди и съоръжения Оборудването за физически упражнения включва всякакви устройства, които се използват по време на физическа дейност, за да се увеличи силата...
  2. Доставка на цветя за денят на Свети Валентин – демонстрирайте вашата истинска любов! Нищо на света не може да изрази вашите емоции по-добре от цветята. Когато думите и действията не са достатъчни, тогава...

Автор: dobringeorgiev

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар