Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Отново се очаква завишено предлагане на проблемни кативи в световен мащаб

29 ноември 2011 | Автор: immobg | Публикувана в Друго

Според нов доклад се очаква завишено предлагане на проблемни активи към края на година в следтсвие на задълбочаващата се проблемна ситуация в европа.

Негативното положение на бизнес имотите в европа започва да сепрехвърля и кън други места по света.

Според кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS), голяма част от пазара очаква ръст на принудителните отнемания на имоти през следващото тримесечие.

Още според специалистите по значимо е, че се очаква предлагането да надхърли търсенето в над 60% от пазарите. Това е рязък ръст в сравненеи с предходните тримесичея.

Споерд доклада на PropertyEU, далеч не всички пазари на бизнес имоти са обхванати от негативната тенденция. В Китай и Бразилия все още този сектор процъфтява, като и в двете държави се очаква дялът на лошите имоти на пазара да намалее. Въпреки сътересения в Европа Германия и Русия остават стабилни.

В Германия търсенето на проблемни имоти отбелязва лек ръст за сравнение периода юли и септември, но според експертите броят на отнетите имоти в следващите месеци ще се стабилизира.

В Русия предлагането също се очаква да се понижи въпреки спада в интереса към този пазар.

На останлите пазари на бизнес имоти се забелязва отслабване породено от опасениято около Гърция и нестабилността в Италия, която е още по голяма заплаха за еврозоната.

Ефектът от високоволатилната среда се усеща силно във Франция, където се очаква силен ръст на отнетите имоти през следващите месеци, което е породено от намалелият инвеститорски интерес.

Очаквано този сегмент от пазара е силно засегнат в италия, Испания и Портогалия като там борят на проблемните имоти на пазара изпреварват значително търсенето.

Тези негативни данни от пазара са отражение на политическато и финансово положение в европа и еврозоната, което не се очаква да се промени през седващите няколко месеца. Трайно и твърдо решение на кризата която тресе европа би довела до успокоение и плавно възстановяване на пазарана бизнес имоти. На този етап пазара е нервен и реагира негативнона случващото се в Европа.

Подобни статии:

  1. Луксозните жилища в Лондон Според доклада на Knight Frank до 2016 година ценовия праг на луксозните жилищни проекти ще стигне до 108 хиляди паунда...
  2. Електронните фактури в цифри В чисто финансов аспект въвеждането на електронните фактури в Европейски съюз, по направенети вече разчети ще доведе до спестяването на...
  3. Професионално почистване на офиса Професионалното почистване на Вашият офис вече е една нормална услуга в западна Европа (дори в някои случаи  и източно –...
  4. Как да заблестят отново златните бижута Да поддържаме златните си бижута в добър вид е доста лесно и е възможно да се извършва у дома. Въпреки,...

Автор: immobg

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар