Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Пелетните котли

1 май 2013 | Автор: Kiril | Публикувана в Бизнес

Пелетните котли са уред за отопление , който набира все по-голяма популярност в наши дни. Това е така ,защото те спестяват значителна сума от разходите ни за отопление зимно време.
Пелетния котел представлява най-често стоманен уред , който изгаря малки хапчете дървесина – наречени пелети.
Пелетите , са много калорични и подходящи за отопление , защото са малки , могат да се съхраняват на по-малки площи и е необходимо много по-малко количество от всяко друго твърдо гориво заради високото си КПД на изгаряне и голямата компресия която им позволява да горят по-дълго и пълноценно.
Котлите за отопление се делят най-често на два вида – такива които са напълно автоматизирани и такива които са полуавтоматизирани. В зависимост от това се определя и крайната им цена , която в единия случай е по-висока – при напълно автоматичните котли.
Има и различни модели и мощности котли за пелети – в зависимост от нуждите на потребителя се обособяват котли , които могат да издържат и до 1 седмица без презареждане на бункера с пелети и такива , които могат да се свържат директно към складово помещение с пелети , посредством шнеков механизъм. Това осигурява по-добра автоматизация на процеса и дълъг срок на независимост от човешка намеса – например за отопляването на вили , хижи и др. места с трудна достъпност.
Не е за подценяване ,че и горивото за котлите – пелетите са напълно екологичен продукт и възобновяем източник на енергия (ВЕИ) , защото те най-често се получават от отпадните процеси на дървопреработването. Европейската общност осъзнава тяхното полезно действие и затова създава и програма за финансирането при закупуването на такива пелетни котли.
Едни от одобрените фирми производители на котли на пелети е турската фирма Козлусан. Продуктите с тяхната марка са в предварителния списък с одобрените модели по съответната програма и могат да бъдат закупени с финансиране.
Официален вносител на котлите козлусан за България е фирма Джейтерм.
За повече информация можете да се обърнете към тях или да погледнете фирмения им сайт : www.jterm.bg
Фирма Джейтерм е на българския пазар от 1990г. и е утвърден лидер в продажбата и изграждането на проекти за отопление с пелетни котли.

Подобни статии:

  1. Въведение за пелетните котли Котлите на дървени пелети са един доста популярен уред за домашно утопление което набира все повече популярност сред домакинствата в...
  2. За пелетите – кратко и ясно Пелетите наскоро нашумяха като средство за отопление, но какво представляват те ? Пелетите са твърд горивен материал с цилиндрична форма...
  3. Оптимална топлинна изолация Търсенето на технически средства за ограничаване на разхода на енергия за отопление при запазване на качеството на микроклимата в помещенията...

Автор: Kiril

http://www.feabg.com

Този потребител е публикувал 9 статии.

Вашият коментар