Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Пиано – акустично или дигитално

16 март 2012 | Автор: teddyn1 | Публикувана в Изкуство & Забавление

От изобретяването на пианото вече са минали около 500 години. Голям брой от различните видове пиано са се появили като имитация на първоначалната версия. Дигиталните пиана са направени с най-новите технологии и са една от най-известните алтернативи за пиано. Стилът на свирене на пиано и бюджета са основните критерии за търсене на пиано. И двата вида имат своите предимства и недостатъци.

Акустично пиано

Построена сграда – това най-добре описва акустичното пиано. Чуковете са направени, за да се удрят вътре в пианото, когато са натиснати клавиши от външната страна. С това се създава вибрация, която се усилва от самия борд на пианото. Създава се качество, пълен и богат звук на пиано, оценен в грандиозни спектакли. Единственият недостатък е, че то е свързано с много пари, пространство и поддръжка.

Когато вземете решение за акустично пиано, тук са нещата, които трябва да вземат под внимание:

-Акустичното пиано изисква обичайно настройка, най-вече, когато пианото се премества на друго място или, когато има климатичните промени.

- Звукъ, създаден от акустично пиано е много богат и пълен и нощо не може да се сравнява с него.

- В зависимост от темперамента на пианиста, пианото позволява създаването на силен или тих звук.
- Голямо пространство на стаята се изисква, когато решите да си купите акустично пиано. Те тежат в диапазона от 450 до 1000 кг.

- Обикновено, акустични пиана, които имат по-ниска цена не си струва да се купуват, тъй като те имат много дефекти. Великите акустични пиана са винаги с високи цени.

Цифровото или дигитално пиано

Един добър копие на акустичното пиано е цифровото пиано. Музиканти, участващи в група намират дигиталните пиана за много удобни, защото те могат лесно да бъдат пренасяни навсякъде, въпреки че те имат и някои недостатъци.

Когато купувате цифрово пиано, тук са някои неща, които трябва да вземат под внимание:

- Дигитални пиана имат икономична цена. Те са по-достъпни, отколкото акустичните пиана.

- Истинската версия на произведение за пиано никога не може да бъде реализирана, тъй като цифровите бутони не са много чувствителни.

- Дигиталните пиана дойде заедно с техните собствени калъфи за носене са преносими и доста леки, за да се носят навсякъде.

- Предлагат широка гама от функции и стилове с добро качество . Други звуци на инструменти като барабаните са включени в тези функции.

-Трябва да се настрооят и са добри за използване в области, които имат влажен климат и има драстична промяна в температурата.

Колебания между двата инструмента отдавна съществуват след създаването на дигиталните пиана. Но двата инструмента имат своите собствени силни страни и то в голяма степен зависи от това как искате да ги използвате.

Подобни статии:

  1. Музикален магазин В-ПИАНО – прецизност и високо качество Музикален магазин В-ПИАНО предлага голямо разнообразие от немски, руски и чешки пиана и рояли на едни от най-качествените марки. Музикалните...
  2. Как да се грижите за вашето пиано Макар, че външно прилича на мебел, пианото е музикален инструмент и за разлика от останалите мебели в дома ви се...

Автор: teddyn1

Занимавам се със SEO оптимизация за търсещи машини - http://seoteo.info/. Поддържам свои фриланс проекти, както и работя в уеб дизайн студио.

Този потребител е публикувал 83 статии.

Вашият коментар